Olipa ennen sellainenkin sanonta, "että on vanhoihin varsiin tekty." Mitä se tarkoittaa, ei taida nuorempi väki tietää sen merkitystä. No kerronpa.

Silloin vanhaan hyvään aikaan, oli käytössä niin sanottuja kumiterä saappaita, on tosin vieläkin, mutta silloin sotien jälkeen ei ollut varaa laittaa aina  uusia varsia vaan ostettiin kumiset terät, leikattiin rikkimenneistä ne nahkaiset varret ja ommeltiin niihin uudet terät.

  Monesti kun nuorekas ihminenkin oli jotenkin vanhan oloinen, todettiin, että se on vanhoihin varsiin tehty. Ei sitä millään pahalla sanottu, se oli luonnollinen toteamus. Minä olen sanonut itsestäni, että olen vanhoihin varsiin tehty, kun jo rippikoulu ikäisenä, ollessani kotiapulaisena, naapurin rouva oli todennut,että hän kait luuli sitä kolmekymppiseksi. Hiukseni palmikoin kahdelle palmikole ja kiersin "nutturalle" niskaan, jakaus keskellä päätä. Etä se niistä vanhoista varsista

  Niin sanotaan että se on vanhuuden merkki kun vanhoja muistelee  ja toinen sanonta, että sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee.