Huh, huh, mikä lumusade tuli. Uusi lumi on vanhan surma sanoo vanha sanonta, se pitää tietysti paikkansa pitkässä juoksussa. Aina se on kesä talven jälkeen tullut ennen uutta talvea. Pari päivää oli oikein kovat tuulet ja välillä satoi räntää, väliin silkkaa vettä, nyt on tuuli vähän hellittänyt mutta kylmä viima kuitenkin ja nyt tulee lunta.

Tuulellakin lumipenkat kummasti pinenivät, vaan on sitä vielä pihan varjoissa kasapäin, pitäisi kylvää tuhkaa niin joutuimmin sulaisi ja sehän on nurmikoille yhtäkuin kalkkia oisi levittänyt.

tiaiset 021.JPG

Ahkerasti siinä linnut vielä ruokapaikoilla kulkevat, eilen siinä kaksi mustarastas pariskuntaakin oli pensaan juurella  muruja hakemassa ja monta muuta tonkijaa.

Papalla siinä oli kerääntynyt tälle päivälle menoja aivan riittämiin, kolmeen kaupunkiin  ja kolmeen kohteeseen pitää ehtiä ( ei ole kyse vaalijutuista)  Poikkesi tuossa velipoikakin ja kyseli lähenkö kyytiin käymään kaupungissa, vaan enpä viitsinyt. Lämmitänpä mökkiä ja nautin hiljaisuudesta. Katselen lumisadetta. Vanha sanonta sanoo, ettei hauskalla kauan piisaa, saa nähdä.