Niin on taas päästy lauantaihin ja sen illansuuhun, Eilen saapui lasten lapsia viisi kappaletta yökylään, Mummon ja papan luokse. Onhan siinä touhua ja tohinaa, kun serkuksia on paikalla, välillä kiistellään siitä kuka nyt saa pelata "tietsikalla" väliin vähännahistellaan muuten vain. Pitihän siinä  mummon hakea sukkapuikot ja lankaakin ja aloittaa kaksi pannulapun teosta ja hyvin se jo onnistui pojaltakin.

Se on valitettavaa, ettei tämänpäivän äidit enää osaa edes silmukoita puikolle luoda, kun lapsi pyytää. Onpa tullut eteen sellainenkin tilanne, kun ois tarvinnut silmineulaa ja langan pätkän, niin ei heillä ole.

 Tuota olen myös monesti surrut, ettei kouluissa enää opeteta juuri mitään käsitöitä, esimerkiksi merkkausta, virkkausta ja monia muita töitä. Aikoinaan merkattiin pöytäliinoja, naulakonpeitteitä ym.Itse tehtiin kankaiset nenäliinat joihin virkattiin reunaan pitsit samoin lakanan pitsejä.  No eihän tämänajan ihminen jouda sellaisia värkkäämään, kun pitää olla netissä, mesettää" kavereiden kanssa. Mutta eikö elämä olisi paljon mielekkäämpää kun ois vaihtelua, no niin sanot että saahan nyt kaupasta valmista. Niin saa myös valmista ruokaa ja siinä häviää ruuanteko taidot myös.No nyt jatkan puolukoiden perkausta, ja sitten saunan lämmitykseen.