Aurinkoista päivää kaikille, vaikka ilma onkin tänään kovin harmaa.  Yöllä oli ollut vähän pakkasasteita ja hieman satanut lunta, hieman, sen huomasi vain tuossa pihatien raiteilla.   Kyllä se siitä iloksi muuttuu, huoneiden lämmitystä on saanut vähentää, aurinkoisina päivinä riittää luonnon lämpö. Helpotus sekin, kun on tuo joutenolo ruennut viehättään, osaa olla tekemättä mitään.

  No osaa ja osaa.?? Kyllä piti jo seinänvierustaa haravalla rapsutella ja repiä viimekesän "humalaista" irti, en oikein siitä tykkää, kun se taitteluista huolimatta nousee tuonne räystäs lautojen rakoon ja räystäs kouruun kietoutuu. Meinasin jos sen siirtäs kokonaan pois seinustalta. Mutta se on aika sitkeä henkinen, kun se on levinnyt niin laajalle              , vaan eiköhän se onnistu jonnekin heivata, näin olen tehnyt joillekin muillekin, esim. Saksankatajan vietin konemiehillä tuonne pihan laitaan kuusen juurelle ja meni sinne yksi muukin puska. (muutama vuosi sitten)

Nyt oisi kyllä lunta konemiesten viedä jonnekin mahollisimman kauas, vaan ei jouda konemiehet sellaisiin leikkeihin. Ei nuo kinokset minua muutoin haittaa, vaan ne pitävät pihan märkänä viikkoja ellei niitä vie pois.  Niin se lähestyy se vaalipäiväkin, hyvä niin, sitten on taas uudet aiheet ja jutun juuret lehdillä ja muilla tiedottajilla.

 Lähenee myös Kevään suuri juhla, Pääsiäinen.  Jossain oli tehty kalluppia, kyselty mikä määrää Pääsiäisen ajankohdan, siinä ei kukaan osannut sanoa sitä määritelmää, voihan niitä olla useampikin, mutta minkä minä olen oppinut on seuraavan lainen.

 "Pääsiäinen on se sunnuntai, joka seuraa ensimmäistä täyttäkuuta, kevätpäiväntasauksen jälkeen." ja näin se paikka allakassa vaihtelee.  49- vuotta sitten oli pääsiäispäivä 22.n nyt on Pitkäperjentai silloin, että aika lailla samassa .