Näin se joulukuu on lähtenyt joutuisaan kulumaan ja joulu saapuu, odotti sitä tai ei. En tiedä mitä taas tälläkertaa siitä ajattelis, monelle se on ilon ja riemun juhla, kaiken hössötyksen ja turhuuden juhla. Toivoisin sydämestäni, että se olisi mahdollisimman monelle, jokaiselle, rauhan ja ilon juhla , että oisi ilo Herrassa sillä se ilo vain on kestävää.
Kyllähän se ison joukon mummona ilmanmuuta on joulu  ja sen valmistelu mielessä, toivo että kaikilla olisi hyvä mieli, rauha ja rakkaus säilyisi joukon keskellä.
Itsenäisyyspäivänä saimme, isolla joukolla, viettää pienen pojan kastejuhlaa ja perheen uuden kodin siunaamis juhlaa. Se oli hieno juttu se ja nyt odotetaan uutta kokoontumista, jossä toivon mukaan on mukana nekin jotka eivät tuolloin päässeet mukaan. Tänään on yhden rakkaan lapsenlapsen 25.vuotis päivä. Näin niitä ilon aiheita riittää.
Aikoinaan oli joku laulu, jossa oli sanat: "Yksin oot sinä ihminen, kaiken keskellä yksin oot,""Tämäkin on totta, kaiken keskellä voit tuntea itsesi yksinäiseksi ja tarpeettomaksikin, mutta se on lohtu, Luoja ei ole tehnyt virheitä. KUkaan ei ole tarpeeton, jokaisen ololla ja elämällä on tarkoitus, kaikkia tarvitaan ja kaikkia kaivataan. Toinen toistaan tukee ja yksi ymmärtää yhden murheet, toinen toisen surut. Ilot on kaikkein yhteiset.
 Mutta me synnin turmelemat ihmiset olemme kukin laisiaan ja tarvitsemme paljon anteeksi antamusta, tuossa keittiön hellan ääressä tuli mieleen virsi. "Oi rakkain Jeesukseni, piinattu verinen, Mun särkyy sydämeni, kun tuskaas muistele.
                                                  Sua taivaan kunnialla ylhäällä palveltiin, nyt orjantappuralla, pääs pyhä kruunattiin.

                                                 Ah, kuinka Herra taivaan, säikähtyy sieluni. Kun kärsimääsi vaivaan , On syynä syntini.
                                               Mä synnin kuolon orja, vain vihaa ansaitsin. Vaan ristis kautta kurja, sain armon kuitenkin.

Tähän voimme turvautua tänäänkin, että   armosta olemme pelastetut, uskon kautta Jeesukseen, emme tekojemme kautta, Jumalan lahja se on.   Hyvää joulun odotusta kaikille.