Monenkinlaista sitä ehtii miettimään, kun ikä tekee omat tepposensa, voimat eivät riitä kaikkeen"oikeaan" työhön ja tekemisiin, mutta eipä ole tarviskaan. Onneksi vielä pää pelaa,kuten sanotaan.

Siinä ne ovat vuodet vierineet, lapset kasvaneet ja jo kauansitten mailmalle lähteneet  omaa paikkaansa etsimään ja rakentamaan, omaa perhettä kasvattamaan.   Toivon että osaavat ja onnistuvat lapsensa  kasvattamaan paremmin kuin me vanhat. Onhan heillä oppaita  jaohjeitapilvin pimein. Onko kaikkiohjeet sit oikeita ,ontoinen asia.

Ei meillä ollut  oppaita,oli vain perityt tavat ja tottumukset. Työtä ja työtä  kun tyhjästä  alettiin elämää  kuntoon laittamaan. En sano että se oisi aina  herkkua ollut tai helppoa, Lapset sai kasvaa kasvattamatta siinä sivussa ja ehkä he siitä katkeruuttakin kantavat mielissään. Mutta siitä olen Jumalalle kiitollinen, että ovat kaikki saaneet olla terveitä riuumiilliseti, kaikki ovat työtä ja toimeentulon saaneet, ei aina helpolla, mutta kuitenkin.

Tälainen vanha miettii, onko  meidän elämä ja kasvatus ollut sellaista, että nämä nykyajan sairaudet, mielenterveyden ongelmat  valtaavat niin monen nuoren  elämän , Onko syy kiireessä ja kaikenmaailman tietotulvassajolla näännytetään itsemme.

Kolmenkuukauden kuluttua, jos Luoja suo, tulee 60-vuotta yhteistä taivalta  täyteen. Iloineen ja suruineen on eteenpäin menty, Voimat vähenee vähitellen, elellään päivä kerrallaan  omassa kodissa, luoja päättää  päivistämme kuinka kauan voimme asua kotona ja mitä sitten ? "KOTINI ON LINNANI" vaikka se ei kaikkia vaatimuksia täyttäisikään .

Toivoni on, että aina joku poikkeisi katsomassa ja porisemassa hetken  vaikka vain ohikulkiissaan.

"RAUHAISA  KOTI; ON ELÄMÄN ONNI"  Sitä toivon kaikille rakkaille perheillemme ja itselle tähän elämän ehtooseen.

Siunattua tätä vuotta kaikille.