Näin se vaan kevät saapuu pohjolaan. Tammikuu alkaa olla takana päin, Helmikuun heliät edessä.  Minkä lainen sitten on tuo seuraava kuukausi.  Vanha  kansa sanoi, että Helmikuun heliät päivät, Maaliskuussa maksetaan. Tarkoittaa sitä, että jos helmikuu on poutainen ja kylmä sitten tulee lunta maaliskuulla senkin edestä.

               .

                

 

 

Tässä muutama talvinen kuva meidän pihapiiristä, tavallisen tallaajan ottamana. Ei ole helppoa puidenkaan elämä, taakka on raskas ja moni kaatuu maahan. Aivan kuin ihmiselossakin. Moni uupuu työn ja kuormien alla, vaipuu aivan ,kuin puut kohti maata.  Miettii usein sitä, miksi niin moni väsyy  ja nääntyy. Elämä on mennyt niin turhan kiireiseksi, työssä on paineet, pitää olla tehokas, pitää ehtiä sinne ja tänne. Vapaa-ajalla on uudet paineet, pitää harrastaa sitä ja tätä. MIKSI? Tottahan täytyy olla harrastuksia ja tekemistä, vaan tarviiko sitoa itseään kaikenmailman kerhoihin ja piireihin, jotka toimii kellon tarkkuudella, sinä ja sinä päivänä.

Lapsilla pitää olla hyviä harrastuksia, huonojen karttamiseksi, vaan kohtuus siinäkin saisi olla. Niin kauan kun niistä nauttii,niin on hyvä.  Toinen asia tämän mailman touhun keskellä on se, turvattomuuden ja yksinäisyyden tunne, ihmiset ovat menettäneet uskon ja luottamuksen  Jumalaan ja Jumalan apuun. Haetaan apua ja lohtua kaikenlaisesta huuhaa uskonnosta, mennään luostariin, hiljaisuuden retriitteihin ja jos mihin.  Jumala on käskenyt tulla Hänen tykönsä ja hänen puoleensa voimme kääntyä kodin yksinäisyydessäkin ja koti kirkossa.

" Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Sillä minun isäni kodissa on monta asuinsijaa,"

"Tulkaa minun tyköni kaikki työn ja kuormien uuvuttamat, niin minä annan teille levon."

 "Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan, niin myös tämä kaikki teille annetaa."