Perjantai, ensimmäinen huhtikuuta ja vielä aprillipäivä. Meidän vuokra bussimme starttasi  matkaan, määränpäänä Lappajärvi, eikä se ollut aprillia. Matka alkoi ihan kivasti, mutta sitten tuli eteen jyrkkä käännös ja näin siinä sitten kävi, kuten kuvasta näkyy.  Ei auttanut muu, kuin lapioita käteen ja töihin, luomaan lumipenkkaa pois ja sitten kaikki kokemiksen tuomat konstit käyttöön, matto rasut, sorat, halot ja viimeksi traktori hinaamaan. Oltiin onneksi talon luona ja touhukas porukka puhalsi yhteen hiileen, niin se auto nousi , kääntyi ja jatkettiin  matkaa kuka kuivin sukin ja kengin ja kuka vähän kosteammin.

 Päästiin jatkaan matkaa, vaikka ohjauksen tehostajan letku olikin tullut matkansa päähän  ja alkoi  vuotamaan  niinpä sitten matkanvarrella veivät auton korjaamolle ja porukka kulutti aikaa huoltoasemalla, kuka syöden, kuka kahvitellen, ehkä joillakin alkoi tulla aika pitkäksi, kun oisi pitänyt joutua uimaan.

Eipä siinä hätäily auttanut, kaikki kärsivällisesti odotti ja olihan siinä aikaa seurustelulle.  Aika, aikaa kutakin ja matka jatkui, perille päästiin ja syömään ja uimaan, monta mutkaa ehti lapset tehdä ja kymmeneltä oli moni valmis untenmaille. Lauantai oli touhua täynnä, käytiin Kauhavallakin ja missäs muualla kuin käsityö liikkeessä ostoksilla ja kahvilla. Kukin kiersi halunsa mukaan, kuka kirpparilla, kuka Seppälällä, löytyi tussaria ja Aku Ankka kirjojakin ilta lukemisiksi.

Jokaiselle jotakin ja kaikki tuntuivat olevan kovin tyytyväisiä reissuunsa, kuusikymmentä henkeä ja se yhteishenki oli hyvä, kaikki sopii porukkaan, jokaisella on vapaus olla oma itsensä, nauttia iltariennoista, lenkeilystä, mistä kukin haluaa.