Niin se alkaa olla lopuillaan ja muuttui tuuliseksi ja sateiseksi.  Ohi on kuulaat ja aurinkoiset syyspäivät, vaan olikihan niitä aika pitkään.  Nyt vain puita piisiin ja vaatetta päälle, kyllä se siitä. Onko se muuten se kellojen kääntö tulevana lauantaina, en ole asiaa tarkistanut sen kun kyllä sitten kuulee aikanaan.

Tänään oli vähän harmaa päivä, ei oikein satanut vaan vähän tuhunuutti, ei oikein kastellutkaan sahureita. Muutamia tunteja olin lautapoikana, kun ei näin viikolla kukaan joutanut töihin. Jokaisella nuorella on- onneksi- omat työt ja harrastukset  ja kun ammattisahurilla oli tilaisuus tulla  avuksi ja testaamaan , papan ja hänen, kunnostamaa kenttäsirkkeliä. Hyvinhän se toimi, lautaa ja lankkua tuli, vanha 135 ferku sitä sisukkaasti pyöritti, ei antanut periksi isommassakaan puussa.

 Mitähän seuraavaksi, eipä mitään. Huomenna on veljen kuusikymppiset tuolla etelässä, Nummelassa, ei taida isommin juhlia ja kun oli juuri täällä käymässä veljemme hautajaisissa, niin muistimme häntä silloin. Viikonloppuna sitten yhdet nelivuotis synttärit, niin ja huomen illalla oisi kyläilta kylätalolla.

Huomiselle ovat ennustaneet kovaa sadetta, joten se on sopiva päivä ajella naapuripitäjään ostoksille ja tyttären perheelle kylään, niin ja  tyttärenpoika ajelee huomenna  Helsingistä tänne pohjanmaalle käymään.  Että on sitä ohojelmaa tiedos, älkää pelätkö että mummo mökkiin  homehtuu.