Rauhallisena tosiaan aukesi tämä sunnuntai aamu, aamupalat syöty, ruokalepo, pitkänlainen sellainen pidetty, päiväkahaviki hörpätty. Eilen leivoin Hannatädin kakut ja piparit.  Mutta menoa on tällekin päivälle, iltapäivällä messussa käynti ja illalla kylätalolla Kauneimmat joululaulut.

 Eipähän ehi muori kankottuun ja homehtuun mökkiin, Toivottavasti ei flunssan pöpöt iske mukaan tuolla kulkeissa, paljon tuntuu ihmiset sairastavan, itse olemme vielä säästyneet. Flunssa piikkikinhän tuo jäi hakematta, vois kait sen vieläkin ehkä saada. Onko niistä piikeistä sit apua vai ei, onko vain uskon asia.

Muuten odotan hartaasti, milloin pääsen kuulemaan tuttujen laulajien laulamana, vanhan, nuorena oppimani laulun, Kyselin aikoinaan täällä ja kirjoitin sanatkin, laulua, "Päivä iltahan sammuu jo tuolla........"

Juttelin siitä kesällä eräille laulaja tutuille ja he rupesivat etsimään tuota laulua ja laulajaa. Nyt he ovat saaneet sen selville ja haluavat sopivassa tilaisuudessa sen esittää ja kertoa sen tarinaa. Vuonna 1960, Satalinnan parantolassa oli levyllä mainittu laulu, mistään arkistoista sitä ei minun etsimällä löytynyt. Kiitos etsijöille.