Talvisen sunnuntai - illan tervehdys. Eipä oikein järki juokse, en tiedä mitä kirjoittaisin, mutta kirjoitan kuitenkin. Television ääni tuvasta kuuluu, pappa katsoo Donnerin kertomusta Mannerheimista. Sanotaan, että ellei tunne vanhaa, ei uuttakaan ymmärrä.  No, onko siitä enää meille mitään hyötyä, vaikka kuinka paljon näitä tarinoita kuuntelee ja katselee. Niitä tosin on ollut js on jatkuvasti tarjolla, jos ei tanssia ja muuta humppaa, niin sitten sota elokuvia ja vastaavia kertomuksia.

 Hyvä tietysti on jotain menneisyydestä tietää, mutta eiköhän meidän ikäpolvi ole niitä sotajuttuja kuullut liian kanssa. Onko tarpeellista lasten ja lasten lasten sitten kaikkea tietää, onko siitä mitään hyötyä enää, vaikka saisi varmuuden kuka ampui ensin ja kuka sitten.  Oisko parempi jo keskittyä rauhan ja rakkauden ilmapiirin luomiseen  ja ainakin rukouksissa pyydellä, että lapsemme säästyisivät niiltä kohtaloilta jotka olivat isiemme kohtalona.

 Sanotaan, että joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. eihän toki niin, mutta monesti oisi hyvä jos perheessä olisi oikeus katsoa taakse ja tuoda esiin jokin vanha, siksi, että tiedettäis ja käsitettäisi miksi jokin asia on pielessä ja miten voisi toimia toisin.  Monessa asiassa toimimme väärin, jokainen jonkun mielestä, ehkä niitäkin virheitä suvut setvii vuosikymmenten jälkeen, aivan kuten sotahistorioita,  se sano niin ja se teki sitä.

 "Kiitos sulle Jumalani armostasi kaikesta. Jota elin aikanani olen saanut tuntea.

Kiitos sulle kirkkahista keväisistä päivistä. Kiitos myöskin raskahista .

Syksyn synkän hetkistä. Kiitos että rukoukset  Monet, monet kuulit sä."

On tässä vuosi saatu alkaa iloisissa tunnelmissa, kun on koko alkuvuoden pyörinyt päivisin ihania nuoria miehiä tuvassa ja pihalla, on ne niin rentoja ja reippaita kavereita. Pojat koneita korjanneet  ja nuorempi polvi siinä enojen apuna ja omia motskareita rapaten, välillä on sitten niitä pienempiäkin  pyörinyt mukana ja silloin usein kuuluu, että "jätskiä" tai mehujäätä.

 Taivaan isän varjelusta kaikille rakkaille toivoen, terveyttä ja voimia arkisiin aherruksiin.