Kuinka surullista luettavaa on lehtien palstoilla  viime aikoina ollut.  Sotia, murhia, ryöstöjä, niitä on aina ollut ja tulee olemaan, niin kauan kuin tämä maailma koossa pysyy.  Pahan valta kasvaa ja saa aina vain rajumpia muotoja.

 Mutta kun ison lehden sivulla on suurella tekstillä,  " Kymmeniä tekijöitä, uhreja moninkertainen määrä."  ja toinen otsikko SRK julkistaa vanhoillislestadiolaisen  uskonyhteisön sisäisen pedofiiliselvityksen tänään."

  Mihin voi luottaa ?? Raamattuun.!  ei mihinkään lahkoon eikä joukkoon. Kuulua jokainen voi siihen joukkoon missä  tuntee olevan oikeat ystävät ja kaverit, mutta jos luotamme sokeasti porukan johtajiin, uskomme heitä enemmän kuin Jumalan sanaa, niin näinkin voi käydä. Ei kyseenalaisteta mitään vanhimpien puheita, eikä uskalleta puuttua heidän tekemisiin.

 Olimme aikoinaan eräissä häissä, joissa vihkipappi piti nuorille "uskovaisille" puhetta,  neuvoi, että vaikka se vihkiraamattu onkin siellä kirjahyllyssä, niin tulkaa seurakuntaan, sillä siellä on kätkettynä tiedon ja taidon avaimet.??

 Eiköhän ne ole kätkettynä Raamatussa.??  Kerran olimme sukulaisperheessä kyläilemässä, ja kuten aina, meni puhe silloinkin siihen, että ei voi sanoa vääräoppiselle  Jumalan rauhaa, kun heitä on kielletty, ei siinä auttanut sanat raamatusta, kun siellä neuvotaan, että kun tulette taloon sanokaa, rauha tälle talolle. Jos siellä on rauhan lapsia se rauha jää heille, ellei ole se palajaa teille takaisin. Vastaus oli. Niinhän se Raamatussa sanotaan vaan heitä on opetettu näin.

Talon isännän tuomio oli jyrkkä, "sen Hän voi varmasti sanoa, että väärässä opissa ei  vahingossakaan kukaan tuu autuaaksi. "  Kovaa puhetta. Mutta hänkin on odottamassa sitä päivää jolloin kirjat avataan ja jokainen saa tekojensa mukaan.

 Jumala, eikä raamattu laita aitoja, että tässä kulkee oikeiden uskovaisten raja. Usko on henkilökohtainen asia, siinä ei mikään lahko auta. Ei voineet viisaat neitseet auttaa tyhmiä, heidän lamppunsa sammuessa, kun he eivät ajoissa olleet kääntyneet taivaallisen yljän puoleen pyytämään öljyä lamppuihinsa.  

Anokaa, niin teille annetaan, Etsikää, niin te löydätte, kolkuttakaa, niin teille avataan.   Sillä jokainen anova saa, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan."

Tämä lupaus on voimassa vieläkin, sillä raamatusta ei katoa yksikään kirjain, eikä niitä ole lupa ihmisenkään pois jättää, tosin niitä on nämä liberaali teologit käännösten myötä poistaneet, mutta aikanaan vastaavat seuraamuksista, niinkuin me jokainen omista teoistamme.

 1.  Ken kiertää oi Herra, sun tuomios voi se läheltä tapaa ja kaukaa.

  Kun taivahan pasuuna pilvissä soi,  kuin kestänen silloin mä raukka.

  Mua syntistä armahda Herra.

2. Voi hirmua maata kun tähystelen, on täällä mun syntini tehty,

Mä, kauhulla katselen taivaasehen, ne kaikki on ylhäällä nähty

 Mua syntistä armahda Herra..

6.  Oi, Jeesus, sun veresi ristilläsi On virrannut autuudekseni.

Tee mullekin kalliiksi kuolemasi, Näin huokaapi mun sydämeni.

 Mua syntistä armahda Herra.

 Edellinen virsikirja  277.