Niin, äitienpäivä lähestyy, on jo torstai päivä. Aurinko väliin paistaa, väliin menee pilven taakse piiloon. Ilma on kyllä tosi kolea ja tuulinen, milloin mahtaa kääntyä lämpimälle kantille, peltomiehet odottavat  roudan sulamista, että pääsis kylvötöihin. Siemenet kun pitäisi saada ajallaan peltoon, kun se Suomen suvi on kovin lyhyt. Vanha sanonta sanoo, että keväinen päivä, tekee syksyisen viikon. Jos myöhästyt keväällä ,niin syksyn hallat ovat uhkana.

Mutta, mutta, eipä me tiedetä eteen päin, elämä on aina yllätyksiä täynnä, milloin ikäviä, milloin mieleisiä.  Voivat olla täysin itsestä riippumattomia, mutta sehän se tuo väriä tähän mattokankaaseen.  On ilon kauniit raidat ja surun synkät kuteen, sen mukaan kuin korkein kulloinkin hyväksi näkee antaa. Sillä kaikkinainen lahja ja hyvä anti, tulee ylhäältä, valkeuden isältä. Eikä mikään surukaan tule hänen tietämättään ja sallimattaan.

 Kiitollisena tästä päivästä ja tulevasta äitien päivästä, Kiitollisena  perheestä, ja siitä, että saamme olla suht, koht terveenä ja  odotella kesää ja sen tuomia mahdollisuuksia. Nuorilla on vauhti päällä, suunnitella ison joukon motoristi reissua johon osallistuisi myös autolla kulkevat.  Viestit lentää sinne ,tänne, kait siitä valmista tulee.

Tuo otsikko oli se kirjoitukseni tarkoitus, kun lukee lehtiä tai mainoksia, niin ihan yököttää tuo kaupallisuus.  Ainakin tällaista vanhempaa äiti, mummo ihmistä, ei viitsi lukea eikä mainoksia avata, kun joka kohdassa lukee, äidille sitä ja äidille tätä. Eihän me äidit kaivata muuta, kuin että lapset tulevat käymään, en sano, että vierailulle.  Ei vierailulle, vaan vanhempien luo käymään  ja sinne voi tulla ilman ruusuja ja lahjoja. Se käynti on aina se suurin lahja ja antamisen ilon kyllä ymmärrän ja iloitsen siitäkin.

Nyt pitäisi valmistaa yksi kori  sais viikon loppuna toimittaa tilaajalle.  Oikein hyvää viikonloppua ja äitien päivää kaikille Suomen äideille.