Näin viikko vierii, on jo torstai. Kovin on ollut kylmää ja kuivaa, ei oikein ole kesän tuntua ollut. Olihan meillä se "pikkukesä" ja muutenkin täällä Pohjanmaalla oli suotuisat kylvönteko ilmat, kahdessa viikossa sai poika kylvöt tehtyä isänsä vähän auttaessa kynnöissä ja äestyksissä. Toisin kuulettaa olevan moninpaikoin, tuolla etelämpänä, eivät kaikki ole vielä päässeet pelloilleen edes aloittamaan kylvötöitä

Pappa tuossa aloitti pihanurmen leikkuuta, vaan siinä alkoi ihana ja tarpeellinen vesisade. Kasvimaa oisi jo kaivannut kastelua, vaan kun se kannettu vesi ei ole niin tehokasta, kuin luonnon antama sade joten on vain sitä odotettu ja näin se odotus palkittiin.

Monta jännittävää yötä on ollut, kun on pelätty hallaa, ( ei ole valvottu) koska kasvihuone on tainoilla täytetty, oli siellä yhtenä yönä lämmityskin päällä  ennenkaikkea pelättiin mustikan kukkien tuhoutumista, sillä nyt on toiveissa hyvä mustikka sato, toisin kuin viimme kesänä. Varmoja ei voida olla sadosta, mutta toivotaan, että säästyivät. Paikoin on kait käyty hallan puolella.

 Mutta, juhlapäivä lähestyy ja monelle se on yksi tavoitteen täyttymys ja siitä on hyvä jatkaa elämää eteen päin, kuka työhön, kuka opiskelemaan ja osa jopa armeijan harmaisiin.  Kotikaljaa tuossa laitoin , kun lupasin tyttärien perheisiin sitä juhlapäiväksi tehdä, toivottavasti onnistuu.  Kaikkea hyvää, kaikille valmistujille, toivotaan kaunista viikonloppua ja menestystä elämässä eteen päin.