Jospa palaan muistoissani tuonne kauas nuoruuteeni. Olin vain viidetoista, kun lähdin kauas kotoa apulaiseksi, taisin olla kolmannessa työpaikassa, sisäkkönä eräässä tehtaanjohtajan perheessä. Oli kaunis kesäkuun alku kun sairastuin kovaan kuumeeseen. Se kuume ei lääkkeillä lähtenyt, lääkäri määräsi "tubi" kokeen ja sehän reakoi kovin. Jouduin Satalinnan parantolaan Harjavaltaan. Jouduin olemaan pari kuukautta vuoteessa, siis siihen asti että kuume saatiin pois. Tässä ilmaantui se mistä lääkäri oli ennustanut vanhemmilleni , kun pinenä sairastin märkäpesäkettä toisessa keuhkossa. Sain siis kaularauhas tuberkuloosin. Sehän oli tietysti katkera paikka nuorelle, täytin seitsemäntoista,silloin kesällä.

   Eräänä aamuna kun heräsin, kuului kaiuttimista  aamuhartaus, mitään muuta ei jäänyt mieleeni siitä,kuin sanat, "Paavali ja Siilas, selkä verille ruoskittuna Filippin vankilassa, kiittivät Jumalaa." vedin peiton silmillemi ja itkin.

   Miksi minä valitan jolla on kaikki hyvin, on hoito ja huolenpito ja sitä huolenpitoa riitti paranemiseen asti, jota tosin kesti yhdeksän kuukautta. 

  Olen muistellut tuota aikaa, oisi kiva tietää mitä toisille "tytöille kuuluu" meitä oli nimittäin samassa huoneessa kahdeksan tyttöä, oli Sinikka, Taimi, Eeva- Maija, Pirjo,  Sirkka-Liisa oli Martta ja Sylvi. No he asuvat varmaan kaikki kaukana, ties missä, mutta muistot elää.

   Parantolassa oli kanttiini josta sai ostettua sukkalankaa, oli kirjasto, oli keskusradio josta lähetettiin toivekonsertteja. Aikahan kului ihan kivasti sitten kun sai kulkea ulkona ei ollut sängyn vanki.

  Siihenkin aikaan oli muotia että tytöt laittoivat sänkyjensä kohdalle seinään missien ja idoleidensa kuvia.  Minulla oli teipattuna muutamia postikortteja joissa oli Raamatun lauseita. Kerran olin ystävien luona käymässä, niin oli osaston lääkäri ja ylihoitaja kierroksellaan pysähtyneet niitä katsomaan, ylihoitaja sitten jälkeenpäin kertoi ja totesi, että rohkia tyttö.

  Näin on kauan aikaa siitä kulunut, muistoissa on joskus kiva viivähtää.

 Mutta nyt hyvää yötä, uni myötä, älköön kirput tehkö työtä.