Vanha puistolaulu
Älä tallaa nurmikoita,
Älä puita vahingoita,
Älä riko luonnon rauhaa,
... Älä mellasta ja pauhaa,
... Korjaa tähteet, joita heität,
Siivoo roskat, joilla peität,
Luonnon pyhättöä tätä!
Lehdet, kukat rauhaan jätä!
Säästä seinät piirroksilta,
Puut ja pensaat viilloksilta.
Varo, suojaa toisen omaa
Älä tahraa mik on somaa!
 

Tänä aamuna oli eräs facebook kaveri laittanut tällaisen runon sivullensa, Enpä malttanut olla sitä kopioimatta, on siinä niin hyvät ohjeet ihan jokapäiväistä elämää varten.

Sitä monesti ihmettelee, että mistä johtuu, missä on vika, että millään ei ole mitään väliä, ei kunnioiteta toisen omaisuutta, ei luontoa, ei mikään ole pyhää ja arvokasta. Onko opittu liian hyvälle lapsesta lähtien, lelut ja lahjat ovat mieleisiä, kun saadaan, mutta hetken kuluttua ne voidaan hakata kappaleiksi. Onko opittu siihen, että kun lelu särkyy, saa tilalle aina uuden, ehkä vielä mieluisemman.

Vähän isompana tulee houkutus varkauksiin ja muihin laittomuuksiin, varastetaan kaupoista, ryöstetään mummoilta laukut.  Eikö ole millään mitään väliä,  oli surullista luettavaa  lehdessä, kun naapurimaasta oli tullut pari alaikäistä poikaa lomalla sukuloimaan Suomeen ja ryöstelivät mummojen laukkuja.  En tiedä, onko tällaisten juttujen julkaiseminen innostamassa toisia samanlaisiin tekoihin vai ymmärretäänkö tekojen tyhmyys.

 Niin on pohjoisenkin Suomen hiihtoloma loppumassa, monenlaista touhua ja menoa ja meininkiä siihen viikkoon on mahtunut. Tärkeintä on se, että perheet ovat yhdessä harrastaneet, ei se mitä ovat tehneet.  Vanhempien mukana olo lasten touhuissa on se tärkein, valitettavasti on niitäkin vanhempia joille oma-aika ja omat harrastukset  ovat lapsia tärkeämpiä. Surullista, mutta niitäkin on.

Eilinen päivä oli kovin harmaa ja tuulinen, luntakin vähän pyrytti, vaan nyt on kaunis auringon paiste taitaa olla lämpöasteiden puolella, en ole kyllä tarkistanut.  Tiskaus hommiin pitäisi lähtä, taitaa olla jotain porukkaa tulossa. mikäs siinä, liekö ralliauto jo kunnossa, kelkka tuossa odottaa  ajajia. Kauniita keväisiä päiviä vaan kaikille.