Enpä oikein tiedä itsekkään, mitä mietin. Ilmat muuttuivat viileemmiksi, tuulee, puolipilvistä, ei kuitenkaan sada. Heinäkuukin lähestyy jo puoltaväliä, kuukauden kuluttu jo loppuu lapsilta lomat ja alkaa aherrus koulutiellä. Pienet koululaiset odottavat innolla kavereiden näkemistä ja isommat ehkä kauhulla pelkää kouluun menoa, osa siksi, että siellä jälleen on vastassa ne vanhat kiusaajat. Joku joutuu vaihtamaan uuteen kouluun ja siksi jännittää.

Mutta nyt on vielä loma ja siitä nauttikaamme lasten ja muiden läheisten kera ja niin on tarkoitus tehdä. Saas nähdä millainen porukka saadaan kokoon viikonlopuksi, on nimittäin tarkoitus mennä Oulujärven rantaan nauttimaan uimisesta ja kaikesta kivasta, ennenmuuta toistemme seurasta. Onhan siellä ainakin ääntä, menoa ja meininkiä kun tää porukka sinne menee. Ja ralliautot ainakin saavat liikuntaa, jopa naisetkin ovat siitä innostuneita.

Mummopa taitaa pysytellä siellä muonitus puolella ja sitä silmällä pitäen aikoo leipoo munkkeja ja muuta syötävää varata jo kotoa mukaan.

Kaikilla ei nytkään ole mahdollisuutta osallistua työ ja muiden esteiden vuoksi, mutta sinne vaan jonka aikatauluihin sopii.  Neljän hengen motoristi porukka on ollut  ajelemassa Italiassa saakka ja heitä odotellaan sieltä tulevaksi, että joutuvat viikonlopun juttuun mukaan.

Ei se tuo loma-aika helppoa ole, menoa ja meininkiä vaan syksy saapuu ja sit on aikaa mummolla levätä, niin tai uppoutua niitten pussien kirjavaan mailmaan.

Nyt vain hyvää päivän jatkoa, minä lähden vähän karsimaan papan kasvihuoneella tomaatin lehtiä vähemmäksi.