Huhtikuu ja yhdeksästoista päivä, pian on Vappu ja se nyt sattuu sunnuntaille, joten ei ole koululaisilla ja työläisillä ylimääräistä vapaata. Niin , mutta onhan nyt Pääsiäinen ja monta vapaata edessä.  Kokkokin pitäisi saada papan, kasattua, oli jo pienet olleet huolissaan, että ehtiikö se pappa tekemään kokkoa.

 Ilmanmuutahan se sen tekee, kun haluaa, että porukat tulevat kokolle makkaran paistoon ja iltaa viettämään. Sitten sunnuntaina saadaan nauttia synttäri kakuista ja muusta hyvästä, useampienkin syntymäpäivien vuoksi.  Lämmintäkin on pyhien ajalle luvattu, pitäneekö ennustukset paikkansa. Nyt on ainakin kovin kylmä viima, tosin aurinko lämmittää suojaisilla paikoilla.

 Kasvihuoneella oli ihanan lämmin, kun kävin vähän katsastaan, mitä näkyy talven jäliltä. Vaan ei se auta jos on aurinkoisena päivänä lämmin kun yöllä on vielä pitkään pakkas öitä. Täytyy vain malttaa odotella, kun ei viitsi sähköä haaskata noin tuottamattomaan harrastukseen, sillä hupiahan se vain on  ja saapahan muutaman kurkun, kurpitsan ja tomaatin omaksi iloksi ja vaivan palkaksi.

 Niin ne siis olivat vaalitkin ja ovat onneksi takanapäin.  Toisten ilo, toisten pettymys, niinhän se aina menee, kun tasan ei käy onnen lahjat. Tuli tuossa mieleeni, että kuinkahan paljon luvattiin sellaista joka tiedettiin ettei voi täyttää, kuinka paljon jätettiin kertomatta totuutta asioista, jotka tiedettiin vaikeiksi.

 Raamatussa on sellainenkin neuvo:"sinun puheesi olkoon, on,on tahi ei, ei. mitä siihen lisätään se on pahasta." Kerran eräs vanha  uskovainen mies, kysyi nuorelta, juuri naimisiin menneeltä, uskovaiselta mieheltä, "saitko hyvän vaimon,"  Mies tietysti vähän hämmästyi ja sanoi," kyllä kait." Tuo vanha mies heti siihen," sinun puheesi olkoon on,on  tahi ei, ei, mitä siihen lisätään se on pahasta.  Näinhän se pitäisi olla rehellistä ja suoraa, myös vaalipuheet, mutta onko.?? Taitaa itsekullakin olla se omasuu lähempänä, kuin kontinsuu ja sen mukaan asioita selitellään ja puhutaan muunneltua totuutta.

 Sielläpä he nyt valvoo ja vatvoo, on se hyvä kun saa pitää radionsa  ja telkkarinsa kiinni silloin kun haluaa, kuunnella tai olla kuuntelematta, elää omaan tahtiinsa.  Niin höpistä vaikka tänne tai puhua seinille.