Useamman kerran olen koneen avannut ja ajatellut jotain töhertää, mutta pää lyö tyhjää enkä ole saanut mitään aikaiseksi.  Tänään on siis Laskiaissunnuntai ja alkaa paaston aika. Mitä se sitten itsekunkin kohdalla tarkoittaa on toinen asia. Joku voi vähentää ruumiin ravintoa, joku muuta maallista, vaikka tavaran keruuta. Hyviä tapoja nekin tänä yltäkylläisyyden aikana.

Oisiko kuitenkin se hengellinen paasto se tärkein, raamatun tutkistelu ja ojentautuminen sen mukaan," uskomaan näkemättä ja muuta pyytämättä, kuin olla lunastettu Sun kuoloos istutettu."

Yritin aamupäivällä avata netinkautta oman seurakunnan Jumalanpalvelusta, kait kokeilin liian aikaisin, avasin sitten naapuriseurakuntaan ja kuului oikein hyvin. Pappi aloitti saarnan ja hetken se kesti, yllätyksekseni se loppui  kuin kanan lento. Saarnahan se on Jumalanpalveluksen tärkein osio, puhe joka pohjautuu raamatun tekstiin sen hengelliseen antiin ja tarkoitukseen. Eikö tämänajan papeilla ole enää omakohtaista kokemusta synnistä, katumuksesta  ja armosta. Sanoohan Vapahtaja, eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.

On tainnut suola käydä mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi.

On Herra pyhä sanasi  Niin usein unohdettu

Ja monen sielun surmaksi Sen ääni vaiennettu.

On ihmissanaa saarnattu Sieluille kutsumilles.

Vierasta tulta kannettu Sun Herra alttarilles.

Sun sanas Herra yksin on, Ravinto sielujemme.

Me saamme suuren turmion  Jos muuta hapuilemme.

Se oppi joka sanasta  Sielumme vieroittaapi

Saa tuomionsa sinulta  Ja vihaas kartuttaapi.

Hajoopi meiltä rakennus, Jos et sä ole myötä.

Pois kuihtuu kaikki istutus, Jos et sä siunaa työtä.

Sun sanasi on perustus, Se kestää horjumatta.

Vain sille tehty rakennus, Voi seistä sortumatta.

edel.vk.160:1-3

Tässä kappale vanhoista, rakkaista virsistä, näistä vielä löytää sitä oikeaa opetusta toisin kuin nykyisistä sanoituksista  joita lähes tanssintahtiin lauletaan.  Surullista. Onko nyt jo se aika josta Raamattu ennustaa, että ihmiset hoippuvat merestä mereen, etelästä pohjoiseen etsien Jumalan sanaa, eivätkä löydä. Raamattuja painetaan kiihtyvään tahtiin,  mutta ei auta jos ei ole selittäjiä jotka ymmärtävät hengellisen tarkoituksen.

.