Ninpä, niin. Minun mattolaiturini  on tuossa pihalla, heteka ja  vanha kylpyamme.  Siinä painepesuri korvamassa juuriharjan ja jynssäämisen. Siinä aamupäivän puolella, kun aloittelin pesua, tuli mieleeni, että tästäkin voidaan olla montaa mieltä, että mikä on paras tapa pestä matot.

Paras tapa tietysti järven tai muun veden partaalla huljuttelu, mutta saastuuko vedet. Joku tykkää hangata harjalla, mutta mites virutat näitä isoja ja painavia mattoja, ilman isompia jorpakoita. Kyllä pesuri on se mun juttuni. Mäntysuopavedessä kun ne nytkin paripäivää likos, niin oli lika löyhässä ja virutus hoituu siinä samalla, ilman saaveja.

 Ajatus kiertyi toisaalle, kaikissa asioissa voidaan olla anakin kahta mieltä, usein useampaakin. Joku totesi taannoin,ettei ihminen ole mitalin arvoinen.  Totta sekin, ne ovat vain maallisia pyttyjä, mitaleita ym. tunnustuksia, annettu armosta tai ansiosta,   Niillä ei ole Jumalan edessä mitään arvoa,  sillä kaikki ovat syntiä tehneet, pois poikennet ja  kelvottomiksi tulleet, ei ole yhtäkään joka hyvää tekee, ei yhden yhtäkään sanoo Raamattu.

Ainoa mitali, kuitti jolla on arvoa, on se kuitti mikä on Golkatan ristillä kuitattu Jeesuksen verellä, kun Hän sanoi; "Se on täytetty." Se vain on jota kysytään kuoleman hetkellä ja viimeisellä tuomiolla. Sillä kuitilla huonoin ja heikoinkin matkamies saa omistaa turvan ja ikuisen elämän, ilman maallisia ansioita.

"Siis turvaan armoos, rakas Jeesukseni. Sua toivoin huudan täällä kulkeissani  ja viimein vaivan, sä päätät aivan ja avaat mulle, iäks ovet Taivaan."

Yleensä kun kirjoitan jotain Raamatun lauseita, ne ovat muistin varassa kirjoitettuja ja vanhan käännöksen mukaan, en omista nykyistä käännöstä enkä ole siitä kiinnostunut. Hyvää päivän jatkoa kaikille, jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseensä, ainakin pitäisi olla.