"Onko Herran käsi lyhyt?  Nyt saat nähdä, toteutuuko sinulle minun sanani vai ei." 4. moos. 11;23

Elämän korpivaelluksen aikana Kanaan tien matkamies joutuu mahdottomuuksien eteen samoin kuin Mooses aikanaan. Eräs sellaisia vaikeuksia on monelle kristitylle toimeentulon kysymys; Mistä saan ruokaa itselleni ja joukolleni.

 Kun Mooses asetti aikanaan tämän kysymyksen erämaassa  Herran ratkaistavaksi, hän sai suurenmoisen lupauksen.

  Kokonaiseksi kuukaudeksi eteenpäin Herra lupasi yhdellä kertaa antaa koko kansalle lihaa syötäväksi.  Mutta asia tuntui  Mooseksestakin  aivan mahdottomalta. Olihan heitä kuusisataatuhatta jalkamiestä ja lisäksi vaimot ja lapset. Epäillen Mooses sanoikin Herralle mieli katkerana; " Kootaanko heille kaikki meren kalat, niin että heille riittää."

  Mutta Jumala sanoi: " Onko Herran käsi lyhyt? Nyt saat nähdä toteutuuko sinulle  minun sanani vai eikö."  Mutta Herran lähettämä tuuli nousi ja ajoi edellään viiriäisiä mereltä päin ja painoi niitä leiriin päivän matkan laajuudelta joka suunnalle leirissä kahden kyynärän korkeuteen maasta.

 Näin Herra piti sanansa ja pitää vieläkin taloudellisiinkin vaikeuksiimme nähden.  Ei niissäkään asioissa hänen auttava käsivartensa ole lyhyt. Hänen menettelytapansa on vain sellainen  ettei hän auta eikä kuule rukouksiamme heti, vaan antaa meille ensin ainoastaan sanan ja jättää meidät joksikin aikaa sen varassa elämään ja ponnistelemaan.

Mutta autuas on jokainen, joka vaikeuksissaan sanassa ja sanan varassa elää. Hän on totisesti näkevä samoin kuin Mooses, tapahtuuko hänelle Jumalan sanan mukaan vai eikö. Meidän JUmalamme on kaikki valtias.

( E.W.Pakkala)

Kuinka paljon helpompi oisi elämä kun oisi usko ja luottamus Jumalan lupauksiin,  ei omin voimin jaksa heikko ihminen.