"Armosta te olette pelastetut ", näin se raamatussa sanotaan, ja mikä ennen on kirjoitettu, on meille opiksi kirjoitettu.  " Ja te teette hyvin ,kun otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä loistavasta kynttilästä.

  Eilen illalla lueskelin uusinta Lähettäjä lehteä, mm. tutun eläkeläis rovastin kirjoitusta, hyvä kirjoitus sinänsä.  Hän siinä luetteli kaiken mahdollisen, missä on menty vikaan, ihmetteli sitä, että armon evankeliumille ei ole tämänpäivän suomessa sijaa.

 Jäin miettimään, että mihin sitä armoa tarvitaan ja kuka sitä kaipaa, kun Jumalan sanan selittäjät jättävän kokonaan puheistaan ja kirjoituksistaan pois sen toisen terän. Sanoohan raamattu, että jumalan sana on kuin kaksiteräinen miekka, joka tunkee lävitse, ja se puuttuu.  Yhtään mainintaa ei ollut synnistä siinä kirjoituksessa.  Ellei ihminen tule Jumalan sanalla herätetyksi, että tuntee kadotetun ja tuomitun tilansa,  mihin hän armon evankeliumia tarvii.  Vain nälkäinen kaipaa ruokaa ja janoinen vettä.

"  Niinkuin peura janoissansa Lähtehelle halajaa. Sieluni niin tuskissansa, Ikävöitsee Jumalaa. Vaivassansa odottaa, milloin Herran hähdä saa Milloin hän taas armossansa  Antaa nähdä kasvojansa."