Hyvää huomenta vaan ja kaunista, lumista päivää. Sitä taitaa nyt olla riittämiin koko Suomen kansalle. Mutta kaunis on luonto, lumivaipan alla, toivottavasti tulee tuulta ennekuin kovin kova suvi, ettei kovin paljon puita rikkoontuisi.

Niin nuo käsityöt.  Tuossa kello viiden seutuvilla heräsin ,eikä uni meinannut tulla, ajatukset kiersi siellä ja täällä. Kävin mielessäni täällä sivustoilla, mitä nyt vähän olen niitä selaillut ja jotain nähnyt.  Olen vuosia ollut huolissani nuorten käsityö harrastuksen vähyydestä, kun ei kouluissakaan enää tehdä niin monipuolisesti kuin ennen, vai luulenko vain ?    Olen ilokseni huomannut, kuinka paljon ja monipuolisia harrastajia löytyy. Paljon ois hyviä ohjeita ja vinkkejä, kaiken kauniin tekemiseen.   Aikamme on kuitenkin rajallista, joten joutuu valitseen mitä teen nyt ja mitä sitten seuraavaksi.

Ehkä näissä harrastajissa suurempi osa on meitä, jo varttuneempia naisimmeisiä. mutta on mukana nuoriakin.  En ole tosiaan paljon selaillut näitä sivuja,  tuli vaan mieleen,  että oisi kiva välillä nähdä miestenkin tekemiä, erilaisia puu tuotteita. Niistä sais poijaat ja  vaaritkin virikkeitä joutohetkiinsä.

Eihän sitä tämän päivän nuorilla perheillä ole aikaa eikä tiloja esim. puutöiden tekoon, moni nuori kaupungeissa kaipaa verstas tiloja, että voisi kunnostella mopojaan ja autojaan. Täällä maaseudulla löytyy aina jokin tila jossa voi "värkätä"    Mutta jatketaanpa sitä värkkäämistä kukin tahollaan,  sanoohan sananparsikin, että kukin taaplaa tyylillään.