joutsen%20008.jpg

Ehkä on kesä ollut oikukas, sadetta, raetta, ukkosta, pilveä, poutaa, kuten ennen päivänkakkarasta ennustettiin. Kaikinpuolin hyvä kuitenkin, kasvien kannalta, eikä huono ihmisillekkään vaikka monet valittavat kylmyyttä ja sateita.

Vilja on kasvanut oikein hyvin, mustikan kukat säästyivät hallaöiltä, kun myöhään kukkivat. Ainakin tuon joutsenen kukat ovat viihtyneet hyvin.  ja omenapuissa on raakileita yllinkyllin.

Juhlinnathan alkoivat kesäkuun alussa, pienen koulutytön kahdeksan vuotis synttäreillä ja sitten oli vuorossa kuopuksemme  vanhimman ja nuorimman synttärit 12 ja 3 vuotta.

kallenJUHLAT%20019.jpg

Kun en ole kysellyt lupaa, enkä alkanut perheen kuvia tänne laittamaan, niin laitan tämän yhden poikamme tekemän liiterin. Heidän luonaan vietettiin esikoisen rippijuhlaa 2/6. Oli hieno ja leppoisa tilaisuus. Mahtuu näihin väleinhin sellaisia "aikuisten" synttäreitä joita ei juhlittu.

Mummeli on tainnut laiskua kun ei Juhannuksen ajalta saanut otettua kuvia, aattoiltana oli porukkaa ihan vanhaan malliin, saunomassa ja grillaamassa, Juhannuspäivänä oltiin porukalla vanhimman pojan perheen luona, tavallaan juhlimassa heidän kuopuksen aikuisuutta ja ajokorttikin tuli heti Juhannuksen jälkeen.

per%C3%A4sein%C3%A4joki%20007.jpg

Seuraavaksi oli vuorossa sisareni 70v. juhulat. Tyttärensä keräsi porukkaa ja hankki hälle 12;sta kuutiota "pikkupuita".  Siinäpä juhlanaattona oli vävypoika kaverien kera rakentanut  "liiterin" lähelle pannuhuonetta ja juhlapäivän aamuna osa puista meni noin komeaan pinoon.

Seuraavana päivänä oltiin nuorimman tyttäremme, tyttären tyttären yksivuotis synttäreillä. 

Seuraavana olikin sitten perinteinen "motoristi" reissu, se suuntautui tälläkertaa Peräseinäjoelle. Motoristeja ei nyt ollut kuin neljä, vaan autoja senkin edestä.

per%C3%A4sein%C3%A4joki%20030.jpg

Tässä oli se ruokahuolto paikka  ja vierellä kaksi muuta mökkiä porukan hallussa  Kalajärven leirintä alueella  kahden yön ajan. Touhua ja tohinaa riitti kun kolmekymmentä henkeä oli liikkeellä. Oli verrattoman hyvä ja kaunis paikka, monenlaista tekemistä lapsille ja aikuisille. Yksi mihin porukka hurahti, oli se komea minicolf rata. Siihen ihastui porukan vanhinkin, lapsista puhumattakaan.per%C3%A4sein%C3%A4joki%20089.jpg

 Kuten kuvasta näkyy, ei ollut leivätön pöytä viimeisenäkään iltana.

per%C3%A4sein%C3%A4joki%20060.jpgper%C3%A4sein%C3%A4joki%20079.jpg

Yksi meidän kiinnostuksemme kohde oli  Mailmanraitilla oleva Siirtolaisuus museo. Sinne on pystytetty Siperiasta tuotu Matti Unkurin talo ja siellä talossa oli tuollainen outo rukki. kait silläkin on lankaa saatu aikaiseksi. Tässä toisessa kuvassa on niin sanottu tilkkutäkki. en kysynyt onko tullut talon mukana. Äidilläni oli aikoinaan paljon pienemmistä tilkuista ommeltu täkki.

per%C3%A4sein%C3%A4joki%20065.jpg

Niin tuli katsastettua "saunavolvo" keinikämppä ym Austraalian tuomiset  sekä Amerikan talo ja tavarat.