.. kellastuu jo koivun lehti, pimeäkin tulla ehti. Tuvan nurkkaan lämpimään, mirri tuli kehräämään.   Mirriä meillä ei ole ollut ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen ja koivujen lehdetkin on jo aika tarkoin varisseet maahan.  Eiköhän ne tällä myrskyllä aika vähiin varise.   Tänään on todella tuullut, myrskynnyt ja vettä tullut aika reippaasti.

Siinä vedentulossakin on, sekä hyvät, että huonot puolensa, metsäkoneyrittäjille se on usein haitaksi, kun koneet on painavia, mutta toivossa hekin voivat elää, että jospa tulisi pakkaset ja jäädyttäisi maat ja vedet oisi sitten hyvät kelit. Niinsanotut pohjavedet ovat varmaan korkealla tasolla, joten talven vedentarve on taattu.

Eikait tässä ihmeempiä ole tapahtunut, paremmin sellaista hiljaiseloa. Muutaman leivän tein ja hellanuunissa paistoin, leipää ,kuten kaikkee muutakin ruokatarviketta menee enää kovin vähän,  Mutta, mutta, siinä se päivä kuitenkin tuhuraantuu, keittäissä ja paistaissa ja välillä tiskatessa. Papalla riittää harrastuksia, jos ei ole yhteisiä kunnankokouksia niin sitten korjailee yhtä ja toista. Joskus tuntuu, että aivan turhaa, mutta kun ei osaa antaa rakennusten ränsistyä  eikä osaa sanoo itteensä irti mistään mihin on sitoutunut.  No vapautuu seuraavissa vaaleissa kunnanjutuista.

Työllistihän se kasvimaa ja kasvihuone aikalailla, mutta tulihan sieltä paljon syötävää. Viimmeviikolla tein viimeiset omenat mehulingolla mehuksi ja pakastanut pieniin Vichypulloihin.  Porkkanoitakin jonkinverran raastoimme ja laitoimme pakkaseen, mutta suurinosa porkkanoista ja myös lantut ovat varastossa. Olen suunnitellut, jos tekisi laatikotkin pakkaseen odottaan joulua, nyt kun on joutilasta aikaa

Hyvää syksynjatkoa kaikille, jospa jouluksi saadaan vähän lunta , paljosta ei väliä.