Näin se on, illalla satoi noin viisi senttiä uutta lunta, mutta nyt on pilvipouta. Aurinkokin välillä jo näyttäytyi, no melkein se näkyy nytkin, lauhaa kuitenkin on. Sää profeetta Junttilahan se ennusti, että Pääsiäisen jälkeen vasta pakkaset hellittää.  No, minä en annustuksia lueskele, ilmat näkee ja illalla aina tietää mitä on ollut.

Samoin on laita kaikenmaailman tutkimustuloksilla joita julkaistaan päivittäin. Yksi käskee syödä voita toinen sen kieltää, siinähän sitä sairastuu lopullisesti jos rupee niiden mukaan elämään. Eikö parasta ole se, että syö hyvillä mielin sen mitä syö ja kiitollisena siitä, että meillä ei ole ruuasta puute, vaikka monella on rahasta puute.

 Kyllä ennenkin on "tervaskantoja "kasvanut ihan perus ruualla, ruisleipää, piimää ja voita. Nyt jo yltäkylläisyyden keskellä siirrytään kaupasta toiseen jonkun vääränmerkkisen maitopurkin takia.  Lehmästä se Ruotsalainenkin maito on lypsetty ja ihmisiä ne ovat ruotsalaisetkin.  Kun kerran poliitikot ovat rajat aukaisseet, on aika noloa, että tällaista kohua nyt lietsotaan.

 Niin onko se nyt Minna Cant´hin ja tasa-arvon päivä, mutta missä on tasa-arvo. En ole politikko, enkä siksi rupee, onko se tärkeintä se tasa-arvo miehen ja naisen välillä, työ- ja palkka rintamalla.  Eikö olisi tärkeämpää, että se tasa-arvo oisi ihmisten välillä, niin perheissä kuin laajemminkin.

Mutta nyt on tämä päivä ja sen kujeet, "iso"uuni on lämmin ja nyt leipomaan, taikinat odottavat. Pappa lähti aamulla Ouluun ,Kaatuneitten omaisten kokoukseen osaston sihteerin kanssa, joskus illan suussa kotevuu.  Hyvää päivän jatkoa vaan kaikille.