70v 019.JPG

70v.

Näin se ikä karttuu itse kullekkin, vuosikymmenet vaihtuu, hiukset harmaantuu, vaan sanotaanhan sitä, että vanhuus ja viisaus. No tuosta jälkimmäisestä en tiedä, on tietysti elämän kokemusta karttunut niin iloista kuin suruista suuren perheen äitinä, mummona ja isomummona. Olenko silti oppinut mitään? Onko pitkä avioliitto opettanut mitään. Olenko aina yhtä hurvaton ja ymmärtämätön.?

70v 009.JPG

 

Kait se jälkikasvu on huomannut, että sukkia se mummo osaa kutoo ja kait ne toivoo vieläkin sukkia saavansa kun oli yksi tyttäristä tällaisen lankakasan ostanut. Kirjavat tulee jos vähän joka kerästä laittaa lankaa.

Eilinen päivä valkeni kovin sumuisena vaan kirkastui puoleenpäivään mennessä ja tulikin sitten oikein lämmin ja aurinkoinen päivä, Oli hyvä juhlia synttäreitä, rakkaan perheeni ja hyvien ystävien  seurassa. Kovan urakan ottivat tyttäret ja muu perhe laittamisessa, mutta kaikkia oli yltäkyllin ja päivä meni hyvin. Pienimmätkin jaksoivat touhuta iltaan saakka, kukkiakin mummo sai pienoisten sylien täydeltä.

70v 015.JPG

Ja niitä halauksia riitti, niin pieniltä kuin varttuneemmiltakin kukkien ja lahjojen kera.Jopa eräs koulukaveri toi kolme ruusua, kertoi ettei hän muistanut varmaksi  istuttiinko kaksi vai kolme vuotta samassa pulpetissa  niin hän varmuuden vuoksi toi kolme ,

70v 017.JPG

Kovasti olin sitä mieltä, että en juhli vaan ohitan merkkipäivän hiljaisuudessa, vaan perheen intoa  latistamatta annoin luvan laittaa, kun en ole mikään seurapiiri- ihminen ei minusta  henkevää juttuseuraa kukaan saa, koti ja perhe on ne minun juttuni aiheet. Ihana silti on tavata ystäviä ja saada omakin perhe kokoon, kaikkiahan ei useinkaan ole mahdollisuus kerralla kokoon saada. Kaikilla on omat menot ja suunnitelmat ja hyvä niin.

70v 018.JPG

Näiden ihanien kukkasten seurassa on kiva muistella eilistä, muistella menneitä. Vaikka sanoinkin, että jättäisi ihmiset kukat ja lahjat ostamatta ja tulisivat tyhjin käsin, mut onhan heillä se antajan ilo, josta itsekkin pidän. Joten näinkin vain kiitos ja halaus kaikille, kaikesta.