Tämän äärelle kannattaa pysähtyä:

Olet sitten valmiina tai et, jonain päivänä kaikki päättyy. Viimeinen auringonlasku on nähty, tunnit ja minuutit kulutettu. Kaikki keräilemäsi aarteet, vaalitut ja unohdetut, saavat uuden omistajan. Kaikki menestyksesi, maineesi ja väliaikainen valtasi sirpaloituu avaruuteen. Sillä mitä omistit tai olit velkaa, ei ole enää merkitystä. Kateutesi, kaunasi, vastarintasi, turhautumisesi ja mustasukkaisuutesi häipyvät.

Kaikki toiveesi, tavoitteet, halut, suunnitelmat ja pitää tehdä -listat vanhenevat saman tien. Voitot ja tappiot menettävät merkityksensä. Syntyperälläsi tai valitsemallasi uralla ei ole enää väliä. Eikä silläkään, olitko kaunis tai älykäs. Sukupuoli, ihonväri, kansalaisuus häipyvät taustalle.

Millä sitten on väliä, miten elämäsi arvo määräytyy

Sillä on väliä, mitä annoit ja loit, ei sillä mitä ostit tai sait.
Sillä on väliä, mitä merkitsit, ei sillä miten menestyit.
Sillä on väliä, mitä opetit, ei sillä mitä opit.
Sillä on väliä, miten rehellinen olit, miten sympaattinen, miten rohkea ja antelias.
Annoitko toisille rohkeutta elämään, voimia jaksamaan ja uskoa tulevaan, sillä on
väliä.

Eikä ole niin väliä, mitkä olivat taitosi. Sillä on väliä, miten otit tietosi käyttöösi. Ystäväluettelollakaan ei ole väliä. Sillä on väliä, miten paljon he menettivät ja sinua kaipaavat. Omilla muistoillasi ei ole silloin enää väliä. Merkityksellisiksi kohoavat rakkaittesi muistot sinusta. Sillä on väliä, miten kauan he sinut muistavat, kuka muistaa ja miksi.

Elämän merkitys ei synny vahingossa.
Se ei ole sattumien summa vaan valintojen tulos.

Valitse elämä, jolla on väliä! ♥
Kopio kaverin seinältä.