linnut%20004.jpg

Näin on syksy ja kylmyys saapuneet, kuten aina ennenkin. Lokakuu on jo hyvällä alulla, lehdet varisee ja rastaat tyhjentävät pihlajia vauhdilla. Pari päivää olen seurannut miiden touhua pihanlaidassa ja puhdasta jälkeä tulee. Jaksavatpa sitten jonnekkin lennellä talvea pakoon kun aika tulee.

Nyt se on taas uusi trendi ja vauhti päällä joillakin, pihlajanmarja on nyt se paras terveyden ja hyvinvoinnin lähde, Pitää kait sitä vähän säilöä, pakastin yhden purkin ja uunissa on jälkilämmössä kuivumassa niitä voi sitten jauhaa vaikka leipään ja puuroon. Minua kaikki tällainen vähän arveluttaa tuon marevan lääkityksen vuoksi, no vähän silloin-tällöin.

Kävimmepä tuossa edellisviikonloppuna  ihan Helsingissä saakka, junaillen kuljimme. Viiteen tuntiin porhaltaa juna tämän matkan ja sievää on kyyti, ei kolise eikä jyrise. Monenlaista tuli jälleen kateltua, jopa korkeasaaressakin kierreltiin ja paljon eläimiä nähtiin. Viileemmät ilmat kait pitävät niitäkin virkeinä, silakkamarkkinatkin sattuivat olemaan ja paljon väkeä liikkeellä.

Helsinki%20Syksy%202017%20032.jpg

Tässä se metsänkuningas, vangittuna aitauksessaan.

Helsinki%20Syksy%202017%20046.jpg

Nämä asettuivat "poseeraamaan"

Helsinki%20Syksy%202017%20097.jpg

Tässä Helsingin uusi komeus nimeltään "Löyly" se on siis sauna. Emme käyneet sisällä mutta katolle nousimme jykeviä portaita pitkin ja katselimme merelle. Ilma oli syksyisen kolea ei oisi viitsinyt terassilla istua, mutta kesällä upea paikka.

Helsinki%20Syksy%202017%20075.jpg

Yksi upea paikka on Hietaniemen hautausmaa, olemme kauan sitten siellä käyneet, nyt otimme uusiksi. Siellä on Presidettien ja monen muun kuuluisan haudat, tässä komea sankarihautaiusmaa jossa kukat olivat täydessä kukassa. Voitaisiinko meilläkin vaihtaa kukkia ettei aina oisi ne ruusupekoniat tai vastaavat siellä haudoilla.

Asiasta toiseen, viikolla oli kahden pojan,pojan syntymäpävät ja viisivuotiasta käytiin tänään onnittelemassa ja nauttimassa kahvista, täytekakusta, joka oli äidin ja isän työn tulos, mokkaruudut, marjapiirakat, kääretorttu olivat siskojen leipomia. Taitavia ovat 10 ja 12 vuotiaat. 

Mitäs vielä, no puolukan poiminta on vielä kesken ja toinen omenapuu on täynnä omenia, on niitä  suku vähän vienytkin mutta kun osalla on omatkin puut pullollaan.  Kait ne pitää kellariin laittaa ja jos osan vielä keittäis. no ne soseet vaan ovat sokerisia ja minä yritän varjeltua diapeettis lääkityksiltä, että se niistä soseista-