" On riemu, kun saan tulla Sun, Herra temppeliis, Sun porteistasi käydä Sisälle pyhyyksiis.

Polvesta polveen täällä Soi ylistyksesi, Sieluihin vuotaa rauhas Ja siunauksesi.

Sun pyhät tuomiosi, Julistat kansalles. Ja armos totuutes Ilmoitat omilles.

Oi rauha sulle, Siion, Ja valo huoneisiis, Sun parastasi etsin , Ja liityn ystäviis.

Jumalan seurakunta, Sun eestäs rukoilen Ja armon alttarille Käyn kanssa pyhien.

Tämä Ruotsalaisen kirjoittama virsi, edellisessä virsikirjassa, tuli mieleeni luettuani tämänpäivän Kalevalehdestä lehden juttutuvasta otettuja kommentteja.  Kyseessä on tämä meneillään oleva konsertti puumi, artistit kiertää kirkosta toiseen konsertoimassa, kuka virsiä, kuka mitäkin hengellistä laulamassa.

En ota kantaa niihin itse konsertteihin, enkä niiden sisältöön, koska en ole käynyt kuuntelemassa, eiköhän se vastuu ole kirkkoherroilla ja muilla vastuu henkilöillä, mitä kirkkoonsa ottavat.

Mutta siihen otan kantaa, että miten voidaan myydä kalliita lippuja kansalle ja sisälle kirkkoon päsee vain ne joilla on lippu. Onhan ohjelmia myyty kirkon ovilla eri tilaisuuksiin, mutta ostaminen on vapaaehtoista, ainakin oisi pitänyt olla. Onhan niitäkin painostettu ostamaan ja vielä avioparillekin molemmille oma.

Mutta, aina on sanottu ja käytäntö ollut, että kirkkoon saa jokainen mennä, silloin ,kun haluaa, olipa tilaisuus mikä hyvänsä. Ei kirkkoon tarvi kukkaron kanssa mennä, jos ei ole halua, kolehtiin osallistuminenkin on vapaaehtoista.

En tiedä miten on säännöt ja ohjeet muuttuneet tälläkin alalla, pitääkö kirkossakin olla jokaisella istumapaikka, eikö köyhä kansa saa edes seisten mennä kuuntelemaan jos haluaa. Ei kaikilla ole varaa ostaa monta kymppiä maksavaa lippua. Eikö kuuluisi seurakunnan maksaa artisti, jonka haluaa kirkkoonsa esiintymään. Ohjelmalehtisen myynti oville ja ostaa joka haluaa.

Näin minä ajattelen, olen ehkä yksin ajatusteni kanssa, mutta niin olen monessa muussakin asiassa.

"Kirkkoon kun kellot kutsuvat, Suo sinne tiemme johtaa, Suo, että kasvos armahat Kansasi siellä kohtaa. Veisata anna kiitostas, Kun pyhä ristinkuolemas Tuonut on autuuden toivon."