itienp%C3%A4iv%C3%A42019%20006.jpg

Jälleen on yksi merkkipäivä ohitettu onnellisesti.  Edeltäpäin  tuntui siltä, että ei jaksa alkaa laittaan mitään. Suunnittelin sitäkin, että ostan valmiita kakkuja kaupasta kun muuta pullanpuolta oli pakkasessa. Suunnittelin hommat helpoimman jälkeen ostin, neljäkiloa valmiiksi maustettuja kermaperunoita, ne isoon vuokaan ja sekaan ruskistin pakkasesta hirven jauhelihaa ja kermaa lisää. Toisen vuokan laitoin makaroonilaatikkoo myös hirvijauhelihalla, sen paistoin jo lauantai-iltana, ja perunavuokan laitoin uuniin vasta sunnuntai aamuna.

Siinäpä oli sitten odotellessa aikaa tehdä muuta tarpeellista.  Täytekakun pohjan paistoin jonperjantaina ja lauantaina sen kostutin ja laitoin täytteet, sunnuntai aamuna sai sitten loppusilauksen.

itienp%C3%A4iv%C3%A42019%20002.jpg

Tällainen siitä sitten tuli, kluteeniton jotta kaikille sopi sama, kymmenen munan kakku.  Taisi meitä kolmekymmentäkolme olla paikalla, joten tavara teki kauppansa, hyväksikin kehuivat, kiitos siitä,  olipa sitten kohteliaisuutta tai todellista.

itienp%C3%A4iv%C3%A42019%20004.jpg

Paljon tuli halauksia, kortteja, kukkia ja lahjoja, niin paljon, että hävettää.  En osaa itteeni äitinä arvostaa, en ole mikään superäiti, Oli lypsykarja, mullikat, sikaa ja kanaa hoidettavana, siinä sivussa lapset ja huusholli.. Monesti miettii, että ei siinä ehtinyt leikkiä ja paapoa,  siinä ne sivussa kasvoivat ja kasvattivat ja hoivasivat toinen toistaan.  Siitä olen iloinen, että työnteon he kaikki oppivat ja osaavat kaikenlaista.En kyllä heitä erikseen opettanut ruuanlaittoon eikä muuhunkaan, en ota kunniaa itselleni heidän taidoistaan.

Olen kiitollinen Taivaalliselle isälle, niin omista lapsissta, kuin heidän perheistään ja siitä että ovat saaneet olla terveenä ja touhuta omien perheidensä eteen. Kiitollinen siitä, että välimme kaikkien kanssa ovat kunnossa ja voimme kokoontua yhteen.

KULKIESSAAN  MAAILMALLA

MIETTII  LAPSI  MONTA KERTAA.

EIPÄ TÄÄLLÄ  TAIVAAN  ALLA

OLE OMAN ÄIDIN  VERTAA,

RAKKAUTTA  SUUREMPAA,

NIIN  HELLÄÄ, UHRAUTUVAA,

MUUALLA  EN  TAPAAKAAN.

Tämä ja paljon muita lämpimiä sanoja  ja onnitteluhaleja, joista jokaiselle kiitos.

-Kiitos sulle Jumalani, Armostasi kaikesta.

Jota elinaikanani  Olen saanut tuntea.

Kiitos sulle kirkkahista  Keväisistä päivistä,

Kiitos myöskin raskahista, Syksyn synkän hetkistä.

-Kiitos, että rukoukset, monet, monet kuulit sä.

Kiitos, että pyynnöt toiset,  eivät saaneet täyttyä.

Kiitos, kun mä hädässäni,  Avun saan sun kauttasi.

Kiitos, että synneistäni,  Vapahtavi poikasi.

-Kiitos sulle  jokaisesta  Elämäni hetkestä

Kiitos päivän paistehesta Niinkuin pimeydestä.

Kiitos sulle taisteluista, Rististäkin Jumalain.

Kiitos, että aina muistat  Autat mua tuskissain.

-- Kiitos sulle kukkasista, Jotka teilläin kukoisti.

Kiitos myöskin ohdakkeista,  Jotka mua haavoitti.

Kiitos, että tahdot mulle,  Elon antaa iäisen.

 Kaikesta, oi Herra, sulle  Annan ikikiitoksen.