Jälleen on lauantai päivä, pakkasta vain noin viisi astetta. Vein tuossa talipallon tiitisille, eivät vielä sitä huomanneet, vaan eiköhän ne pian sen hoksi. Pari reissua olen tuossa käynyt puita pesään laittamassa, kun keskuskattila sijaitsee tuolla navettarakennuksessa. Lauantain posti saapuu vasta puolenpäivän jälkeen, sitten pitää tehdä se kilometrin kävelylenkki.  Pappa taas lähti aamulla päivän reissulle, joten olen aivan yksin ja teen jotain jos huvittaa.

  Lakkoja ja Mansikoita hain sulamaan kun lupasin tehdä niistä molemmista hilloa, yhteen juhla tilaisuuteen. Kovin on hiljaista ja rauhallista, kaikilla lapsillakin kuluu jo aika omien perheiden touhuissa, lasten harrastukset vievät aikaa ja monet työ hommat oman aikansa, eivät niin usein ehdi poikkeamaan. Onneksi lastemme perheet, yhtä lukuun ottamatta, asuvat kaikki tässä noin sadan- sadan viidenkymmenen kilometrin säteellä, että ei sillain matkan pituus ole este. Itse koetamme vierailla kaikilla tasapuolisesti, lasten synttärithän ne on niitä, joissa pitää käydä, tai on ilo käydä.  Kyllähän se jo tässä iässä tuntuu rauhallisuuskin välillä nautinnolta, ainakin minusta se on kivaa, välillä vain olla, ottaa sukankudin käteen ja istua keinutuoliin ja olla vaikka ajattelematta yhtään mitään.

 No ainahan ne ajatukset jossain harhailee, jos ei muualla, niin tekemättömissä töissä. Niistähän kyllä pitkän listan saa jos rupiais listaamaan, Joulu on aivan ovella, pitäisi siivota, pitäisi leipoa, pitäisi tehdä sitä ja tätä. Lahjojakin pitäisi suunnitella ja kaiken lisäksi pitäisi jaksaa kiertää kauppojakin, jotain ostamassa.

  No eipä revitä ressiä joulusta Joulu tulee ajallaan ja lasten perheet tulevat todennäköisesti taas joulupäivänä, ei ole vielä sovittu miten heille nyt parhaiten sopii. Lasten perheet kävi kauan aikaa aina aattona, vaan sitten esitin heille että voivat meidän puolesta olla aaton kukin oman perheensä kanssa, kuka käy kirkossa, kuka haluaa pukkia kotiinsa, niin on oikeus jokaisella järjestää oman näköinen joulu.

 Sehän oli mieleen kaikille vaan eivät rohjenneet itse esittää muutosta, nyt on sitten kokoonnuttu joulupäivänä tai tapaninpäivänä mummolaan joulupäivälliselle ja perheiden keskeisten joululahjojen jakoon.  Onhan siinä hulinaa hetken aikaa, vaan sitten alkaa "reikäleivät ja härkäviikot" levätään sitten taas.

 Hyvää joulun odotusta kaikille.