Että minä itsestäni kerskaisin, sanoi Paavali ja sanoi, että hän on syntisistä suurin.  Näin on jokaisella  "valvovalla kristityllä," tuntemukset itsestään.  Kuten olen aiemminkin sanonut, ei me kukaan voi toista ihmistä tuomita, tuomio on yksin Jumalan kädessä. Sanoihan Jeesus opetuslapsilleen, että ei mennä nyhtään ohdakkeita nisujen seasta, ettei vahingossa nyhtäisi myös nisuja.

  Mutta synti pitää tuomita,  ja se on syntiä mikä erottaa ihmisen Jumalasta.  Oli jotenkin surullista katsoa eilen illalla televisiosta, kun eräs SRK.n johtohenkilö sanoi, että pitää ohjeistusta tarkentaa.???  Ottakaa ystävät rakkaat Raamattu käyttöön sieltä kirjahyllystä ja lukekaa sitä, tai vanhemman painoksen Katekismus. Siellä on lyhyesti ja ytimekkäästi asiat sanottu, pyritään edes niitä ohjeita noudattaan, täydellisiähän meistä ei tule ja silti tarvitsemme välimiestä, Jumalan ja Ihmisen välille.

 Nykyinen Katekismushan on vesittänyt kuudennen käskyn sanoman, aikaisemmassa sanotaan, Älä tee huorin. nykyisessä, Älä tee aviorikosta. 

 No, tällainen paatos tällä kertaa. " Voi meitä, kun usein me nukumme vaan.  Ei syntimme tuntoa paina.  Kun Taivas ja Jumala unhotetaan ja suruton mieli on aina."