Sallareissu 007.JPG

Kesä oli haaveiltu kainuussa käyntiä, mutta näytti siltä että  kesä loppuu kesken eikä reissulle ehditä. 3.8 oli papan syntymäpäivä, kysyin lähetäänkö sinne Sallaan.  Niin sitä vietiin vähän ruokaa ja vaatetta autoon ja suunnattiin Vuolijoelle, Oulujärvenrannalla olevalle kohtaamispaikalle. Aivan uusi tuttavuus, tosi upea leiripaikka.

Sallareissu 006.JPG

Siinä oli pieni lampialue lapsia varten ja siinä oli tällainen siipirataslaiva, oisipa se ollut lapsista hauska vaan ei ollut lapsia mukanamme. Aamulla jatkoimme matkaa Kajaanin, Hyrynsalmen, Suomussalmen kautta  Kuusamoon.

Sallareissu 017.JPG

 

Kuva on hämärä, mutta moni tuntee "hiljaisen" kansan  siellä tienvarrella. Paljon siinä kulkijat pysähtyy, katselemaan ja nauttimaan lettukahveista. Toisen kerran mekin pysähdyimme siinä.

Sallareissu 031.JPG

Sorruimme Sallatunturin luokse, emme lähteneet patikoimaan siihen ei voimat oisi riittäneet, Katselimme kuuluisaa Revontulihotellia  ja muuta maisemaa.

Aikansa katseltuamme ja poroja kuvattuamme  ajoimme Sallan keskustaan. Siitä sitten Kemijärvelle ja kohti Ranuaa. Ei ollut Hillamarkkina päivät, mutta hillatorilla oli hilloja. Hilloja, niin että hirvitti. Hinnatkin olivat pudonneet edellisviikosta. Poimijat toi ämpäreittäin myyntiin,  joko välittäjille tai suoraan jollekkin yksityiselle, on ne vaan niin hyviä.

Oisikohan se aika lopettaa lörinä kun menee jo sekaisin,  olimme siis toisen yömme Viipuksen leirinnässä,  ja kolmannen yön tuolla.Sallareissu 046.JPG Oli kaunis paikka.

Sallareissu 050.JPG

Pudasjärven vanha kirkko ja hautuumaa, ovat todella upeaa katseltavaa, satuimme sen huomaan ohi tullessa. siellä on erikoinen aitaus koko laajan kalmiston ympäri. Ei ole puuta, eikä työtä säästetty.