Näin ne ovat vuodet vierineet, sanotaanko, että huomaamatta. En sano niin, ei ne ole huomaamatta menneet, joskus hitaammin, joskus nopeemmin liukuneet.  Myötä ja vastamaata on ollut, ollut ilon ja surun päiviä.  Monet rakkaat suvusta, vanhoja ja nuoria on saatettu viimeiselle matkalle, en ole  koskaan laskeskellut kuinka monta. Monet ilon hetket myös on Luojan armosta koettu, lasten syntymiset terveinä, lastenlasten syntymät ja jo heidänkin lapsiaan useampia.

Paljon työtä ja tuskaa karjan kanssa, ei ole ollut se aika helppoa, kun tyhjästä aloitettiin. Maata ja karjaa piti lisätä ja lapsia siinä sivussa hoitaa ja hoivata, minulle oli aina lapset se ykkönen, siitä en aina kiitosta saanut. En ole kiitosta koskaan odottanutkaan töistäni ja tekemisistäni, mutta ymmärtämistä kuitenkin.

Kauan sain olla terveenä, lapset kasvoi ja hommat tuli hoidettua, jotenkin. Koville siinä vanhimmat lapset monesti joutui, navettatyöt ja muut tulivat heille tutuiksi, ehkä liikakin tutuiksi. Samoin sitten aikanaan pojat joutuivat kaikkiin hommiin mukaan, niin pelto kuin metsähommiin.  Ei siinä lomailtu eikä reissattu, ei ollut aikaa eikä rahaa.

Kuudes lapsemme oli muutaman kuukauden  ikäinen, kun nuorin sisareni  tuli ja sanoi, että menkää käymään jossain.. Otimme lapset Taunukseen ja suuntasimme Vuolijoelle, oulujärven rantaan ystävä pariskunnan luokse. Siitä tulikin sitten vuosia jatkunut tapa, käydä elokuun alussa kolmen- neljänpäivän reissu. Silloin alkoi sitten saamaan lomittajaakin.

Nyt on oltu reilu kymmenen vuotta eläkkeellä, ajellaan kesällä vanhalla asuntoautolla ja katellaan Suomenmaata. Tuossa lueskelin uutta leirintäopasta ja silmääni iski ilmoitus laivaristeilystä Saimaankanavalla, oisi varmaan kiva kokemus. No se jää nähtäväksi se. 

Miksi näitä höpisen, vain siksi, kun eilen tuli täyteen 55v. yhteistä taivalta.  Joten lukekaa joka jaksaa ja iloitaan ja kiitetään Taivaallista isää kaikesta hyvästä ja myös niistä vastoinkäymisistä. Toivon koko pesueelle terveyttä ja kaikkea hyvää. Kiitos teille myös siitä, että muistatte ja jaksatte omien kiireiden keskellä tulla käymäänkin. Olihan meitä Pääsiäislauantainakin kaikkiaan 47 henkilöä paikalla.