Näin on vanha kansa todennut ja aina on paikkansa pitänyt. Moni ehti kyllästyä ja tuskastua ainaiseen vesisateeseen, jos lunta tuli, niin se kohta suli ja rapa senkuin lisääntyi. Tiet olivat kamalassa kunnossa, kuoppaisia ja raiteisia.  Lopulta tuli vähäinen lumikerros, joka ei kyllä suojaa lintuja, eikä maita, oisi saanut tulla vähän lisää.

Nyt sitten alkoi pakastaa ja oikein kunnolla 27-30  astetta  miinuksella, eipä paljon viitsi ulos kurkistella.  Linnuille vein lisää ruokaa jotta säilyisivät hengissä.  Onkohan se kateutta vai mitä noillakin tiaisilla, ovat aika ärhäköitä ajamaan toisen pois ruokalautaselta vaikka siinä kyllä tilaa oisi useammallekkin syöjälle.  Kait se on se turmeluksen vika myös eläimissäkin, aivan pienimmissäkin. Onhan Luoja kuitenkin luvannut  pitää huolen ja vaalia varpusiaankin. Kyllä pakkanen ajaa linnut metsistä ruokapaikkojen lähelle, oli ilmaantunut sinitiainenkin aterioimaan, ei ole aiemmin tänä talvena näkynyt.

Suomi oli sitten saanut illalla voittojuhlat aikaan, mikäs siinä, mutta sitä en ymmärrä, että Suomalaiset ei voi juhlia muutoin kuin humalassa. Huudetaan ja hypitään ja jopa alasti pakkasessa keskellä Helsinkiä.  Voisi sitä fiksumpaakin esimerkkiä nuorisolle näyttää. Nuorisoa viedään harrastuksiin, jääkiekon ym pariin,  uhrataan aikaa ja vaivaa perustellen silläkin, että eivät ole nuoret kadulla lojumassa,   miksi sitten aikuiset eivät voi juhlia  selvinpäin.

 Mutta, mutta, asiasta toiseen.  Nyt on joulun pyhät taas takanapäin, alkaa reikäleivät ja härkäviikot, seuraavat pyhät ovat maaliskuun lopussa Pääsiäisen pyhät. Toki pyhä on aina viikon välein  Sitä emme tiedä kuka meistä näkee seuraavan joulun ja se on hyvä, siksi kun emme sitä tiedä, pitäisi olla valvomassa joka hetki ja odottamassa yljän tuloa.  Kuinka moni nykyaikana sitä odottaa.? Työ ja touhu, kaikenlainen turhuus täyttää ihmismielen, joulun lapsi sysätään sivuun.

"Tähti taivahinen vielä, Ompi nytkin loistava.

Täällä elämämme tiellä, Välkkyvä, valaiseva.

Kirkas tähti taivahan, Ompi sana Jumalan.

Sanas valossa sä meitä, Jeesus armas johdata.

Luokses myöskin eksyneitä, Harhateiltään  taluta.

Suo sen tähtes kirkkahan, Kaikkialla loistavan."

Loppiaisen virrestä, edellisen painoksen mukaan.