Tuossa illansuussa hain postin laatikosta, istuin keinutuoliin tutkimaan mitä tänään posti toi. Ensimmäisenä siirtelin konefirmojen mainoslehdet sivuun, sitten otin käteeni Luther säätiön lehden, Pyhäkön Lampun ja  aloin selata sitä. Siinä avautuikin eteeni kiinnosta kirjoitus.

Luin kesällä Kylväjä lehdestä, että Mailis Janatuinen siirtyy  Luther säätiön palkkalistalle, (jos nyt oikein ymmärsin). Kuitenkin nyt oli hänen pitkä kirjoituksensa tässä kyseisessä lehdessä. Otsikkona:  TAIVAS MAAN PÄÄLLÄ?

Kirjoitus alkaa:   Kysyin kerran muutamalta murrosikäiseltä nuorelta,  mitä heille tulee mieleen sanasta "taivas". Eräs avioerolapsi  vastasi kuin pyssyn suusta:  "Koti !" Pala nousi kurkkuuni, kun tajusin, mitä  tuo kahden kodin välissä sukkuloiva poika tarkoitti: taivas on paikka, missä toivon mukaan ollaan kaikki taas yhdessä, ja mistä ei koskaan enää tarvitse lähteä pois.

Tästä kirjoitus jatkuu, en jaksa sitä alkaa kokonaan kirjoittamaan, mutta se oli niin selvää ja liikuttavaa tekstiä  että ei sitä monesti ole saanut lukea viime vuosina eikä vuosi kymmeninäkään. Toivottavasti näitä tulee lisää.  Tämänkin lehden voi tilata ilmaiseksi Luther säätiön sivulta kuten myös Kylväjä lehden .

Kuten tuo otsikko sanoo Mailis kirjoittaa siitä, mitä tuo taivas maan päällä tarkoittaa ja sisällään pitää. Hän päättää kirjoituksensa väliotsikon alle:  Ristin ryöväri ja Paratiisi.

    Jeesus käytti sanaa " paratiisi"  vain yhden ainoan kerran:  silloin, kun hän avasi sen oven vieressään riippuvalle ryövärille. Elämänsä tuhonneen miehen paratiisi alkoi oikeastaan jo ristillä, koska hän ei riippunut siinä enää yksin.  Hänen vierellään riippui  Ystävä ja Vapahtaja, joka ymmärsi hänen tuskansa,  tiesi hänen syntinsä ja oli jopa ottanut ne omalle kontolleen.

 Ryöväri sai kokea   todellisen rakkauden  ja elämänsä  täyttymyksen sen viime metreillä.  Sitä paitsi hänellä oli jotakin ihanaa, jota odottaa tuskiensa keskellä : pian, aivan pian, hän saisi käyskennellä Paratiisin puutarhassa äsken löytämänsä Ystävän kanssa.

    Samalla tavalla Jeesus seisoo nyt sinunkin vierelläsi ja vakuuttaa sinulle, että kaikki murheesi loppuvat aivan pian.  Itku loppuu, loppuu yö, loppuu ero ja ikävä.

    Sillä Karitsa,  joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja  johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumla on pyyhkivä kaikki kyynelet heidän silmistänsä.  ( ILM.7:17.)