Niin on, laitoin tuossa vaatetta ylleni ja menin pihalle, siellä satoi vettä. Aamupäivän oli poutaa ja laittelin isoihin ruukkuihin jotain pientä kasvamaan, nimittäin sitruunamelissaa, persiljaa, tilliä, lehtisalaattia ja yhden pussiperunankin istutin. Sitä nyt pitää sitten suojella kylmiltä öiltä. Meinasin lähtee vähän pyöräileen, on ollut soratie niin märkä ettei ole viitsinyt postiloojaa edemmäs pyrkiä.

Eilen oli aurinkoinen päivä, mutta kylmä oli tuuli tuolla meren rannikolla. Kävimme kiertoajelulla ja kahavilla kolomessa talossa, vähän niinkuin lähettiin kahta  rouvaa etukäteen onnittelemaan, kun heillä on tälläviikolla synttärit, ei mitään pyöreitä. Tuleville viikonlopuille on tiedossa pienten juhlia ja velipojan pyöreetkin ja tulossa myös rippijuhlatkin Juhannuksen jälkeen. Taitaa Kylväjän kesäpäivä juhlat jäädä tänävuonna käymättä näyttää olevan menoa muuta. Onhan ne niin kaukanakin kun Kauniaisissa  saakka. Toinen suunnitelma oisi lähteä ajeleen Lappiin päin. Kävis Kuusamossa kyläileen sukulaisilla ja ajelis siitä itälaitaa ylöspäin ja jostain sitten kohti länsirajaa.

Sitä tässä odottelen, että lämpeisi nuo ilmat ja tarkenis autossa ilman lämmitystä, no onhan siinä lämmitys, vaan emme ole sitä käyttäneet. muuten on aina tarennut, emme talvisin liiku asuntoautolla. Pitää se perunakin ensin peltoon laittaa ja mitä nyt pappa muuta keksii. On hän jo kohopenkkeihin kylvänyt yhtä ja toista. Kasvihuoneellakin käynyt maata kääntämässä, haaveissa sinne tomaatin ja kurkuntainojen haku. Eipähän tule ajanviete ongelmia.