kukkia%20ja%20mansikoita%20010.jpg

Syksy on tullut ja huoneiden lämmitys siinä mukana, tähän asti olen lämmittänyt uunista ja hellasta ja siinä aina jotain syötävääkin paistellut. Eihän sitä paljon kulu kahdelta vanhalta mutta pitää sitä aina pakasteessa olla vieraiden varalta.   Keitin tuossa puolukkakiisselin ja nyt kiehuu lohisoppa, jospa joku poikkee syömään.

Tämä "ruokahuolto" ei ollut aiheeni avata kone vaan ajattelin kerrata kesän tapahtumia, sen minkä vielä muistaa. Kesä, vaikka on pitkäkin, on silti lyhyt, varsinkin viikonloppuja on rajallisesti.

 Monet  pienten ja isompienkin "synttärijuhlat" ovat mahtuneet tämänkin vuoden ohjelmaan, kaikkia pitää muistaa tasapuolisesti. Keväällä saimme olla 27:n lapsenlapsen kastejuhlassa.    Äitienpäivääkin vietettiin perheen kanssa, ketä nyt sattui paikalle pääsemään.  Juhannuskin oli ja meni vanhaan malliin. 

Kesäkuun alussa ajelimme Kuopioon, siellä oli Kaatuneidenomaisten Liittokokous, kahden yön reissu vain.  Sitten olikin Heinäkuun puolivälissä se suuri ja kuuluisa MC-Uutelan kesäretki, tosin nyt ei ollut kukaan moottoripyörällä mukana vaan "assareilla, vaunuilla ja  muilla autoilla.

RUOVESI%20057.jpg

Jo toisena kesänä peräkkäin matka suuntautui Ruovedelle, sille ihanalle saarelle. Siellä olimme 2020 koronasta huolimatta ja saari olikin lähes meidän hallussa,  Jo helmikuulla tänäkin vuonna varattiin tarpeellinen määrä mökkejä, Yksi iso mökki yhteistilana ja ruuokailu paikkana.Siinä sitten harrastettiin monen laista, Päivisin retkeiltiin ja käytiin kyliä kattomassa, ruokavarastoa täydentämä

RUOVESI%20012.jpg-

Tässä mökissä riitti touhua ja tohinaa aamupalalta, iltapalalle ja senkin jälkeen , kun 52 henkeä siinä pyöri,   sulassa sovussa vauvasta- vaariin ja muoriin. Välillä pelattiin lautapelejä ja ulkona mölökkyä ja petankia. Ne iltasaunathan  ne kaikille oli se päivän paras hetki,  Uintia, suppailua ym.

RUOVESI%20047.jpg

Tätä polkua pitkin pääsi pääsi kirkonkylään, matkalla ihastellen maisemia,  lukien runoja joita oli kiinnitetty matkan varrelle..

Ruovesi%202021%20%201.jpg%20%2023.jpg

Olemme jos omalla retkellämme poikenneet ja yöpyneet Helvetinkolun Helvetinkolun matkaparkissa, emme sen lähemmin tutustuneet paikkaa, Nyt nuorisoa on molempina kesinä siellä käynyt retkeilemässä, kuka pitemmän- kuka lyhemmän reitin mukaan, Meidän vanhain kunnolla ei sinne voi mennä, mutta upee paikka jonka kunto kestää, Yksi päivä siis tätä ja me muutamat emme sinne lähteneet, ajelimme  Virroille, laivarantaan syömään ja katseleen Virtain nähtävyyksiä.

Mitähän sitten seuraavaksi, no reissun jälkeen kokoontui porukkaa meille, oli savusaunan löylyt ja grilli kuumana. Sittenpä se alkoikin lähestyä elokuu ja uudet jutut.

Jussin%20h%C3%A4%C3%A4t.jpg

Saimme olla mukana Pyhätunturilla, Revontulikappelissa,  tyttären pojan   vihkitilaisuudessa ja lähipiirille järjestetyssä hääjuhlassa.  PItkä oli matka  mutta   mutta hyvien ihmisten avustuksella sekin reissu tuli tehtyä.

 Mitäs sitten ? Viikko sitten vietettiin  nuorimman tyttären ja hänen miehensä  pyöreitä vuosijuhlia, heidän omassa kodissaan kolme päivää. Piha oli varattu karavaanareille ,  Oli kärryillä oleva sauna- palju systeemi vuokrattu, ruokaa ja juomaa yllinkyllin.

Haukiputaalla%2026.9-21%20012.jpg

Käytiinhän me papan kanssa  juna-ajelulla Helsingissäkin tässä syyskuulla,, tyttären perheen luona. Edellisestä käynnistä olikin vierähtänyt vuosi.  Että tällaista tänä kesänä.