Ennen vanhaan oli sellainenkin sanonta, "kyllä luoja ilmansa parantaa, kun vain pahat ihmiset tapansa." Kyllä on tosi kaunis ja lämmin syyskuun päivä, oikein kunnon marjastus ilma. Nyt tosiaan on puolukkaa poimittavaksi, vaikka Thaimaalaisillekin ja näkyy niitä laskeutuneen lapin korvesta tänne vähän alemmaksikin.  Siis poimijoita! Oli todella surullista katsottavaa televisiossa, kun näytettiin lapista näistä pomijoista. Eikö matkan järjestäjillä ole vastuuta tällaisessa tilanteessa?

  Kyllä taas kannattais poimia ja säilöä marjoja  yli vuotuisen tarpeen, puolukka kun on niin hyvää säilymään. Emmehän tiedä taas seuraavaa vuotta minkä verran marjoja ja muita luonnon antimia luoja luontoon kasvattaa. Ei tullut tänäkään suvena kaikkia marjoja metsään, olihan siinä se hyvä, ettei tarvinnut niin paljon kyykkiä kuusikoissa.

 On tainnut Suomalaisiltakin unohtua Raamatun neuvo, että seitsemänä lihavana vuotena kerätä ruokaa seitsemän laihan vuoden varalle. Taitaa vilja- ja voivuoret olla taaksejäänyttä aikaa, lihasta ja kaikesta alkaa olla puute.

  Niin kuten eräs runon tekijä on todennut, " ei paha ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista"  Käykäähän marjassa, hyvää syksyn jatkoa vaan.