Pakkasta pitelee, päivällä tuossa kävi kymmenessä pakkasasteessa oli kait pilviä liikkeellä, vaan siitä se lähti jälleen kiilaamaan. Ovat ennustaneet että kymmenen päivää ja sitten lämpenee taas.

Mikäpäs tässä on mummolla hätänä, Possuliha pottuja keittelin odotellessa ku pappa tuli autokorjaamolta, oli näet kytkinvaijeri vialla ja se jäätyy pakkasella niin piti vaihtaa uusi.

Kyllähän se hädintuskin ne potut ehti syödä ja lähtee ajamaan tuonne omalle kirkonkylälle palaveriin. On nimittäin tämä mailma mennyt sellaiselle mallille, että mihinkään "tarpeelliseen" ei ole rahaa, eikä mitään väliä vanhoilla ja sairailla miten heitä kohdellaan.  Palvelutalon korjaamiseen ei ole rahaa, eikä ensinkään haluja, uusia kyllä voidaan rakentaa. Ei varmasti ole mieluinen asia jo ikääntyneille mielenterveys- ym. potilaille, kun ovat päässeet kotiutumaan ja alkaneet kodikseen tuntea jonkin paikan, että heidät viedään vieraaseen paikkaan, vieraalle paikkakunnalle, vieraiden ihmisten hoidettavaksi. Joka laitoksessa kun on omat säännöt, tavat ja tottumukset. Ei se auta, ei ihmisellä ole merkitystä.

Eikö voisi nykyisten asukkaiden antaa "kotonaan" vanheta, vaan ei otettaisi uusia, kyllä noin hyvä talo kestää vielä monet vuodet.