tampere reissulla 001.JPGtampere reissulla 023.JPG

Tässäpä kaksi kuvaa matkan varrelta,

tampere reissulla 002.JPG

Kauniit ovat kesäiset maisemat Suomenmaassa, mutta ilmat pakkaavat reistaileen. Niinpä tuonkin viidenpäivän reissulle mahtui sadetta ja poutaa, vaan eihän se autoilijaa paljon haitannut. Autolla kun ajetaan kiireellä paikasta toiseen, ja kun kylä lähestyy pitää mummon olla terhakkaana katselemassa ympärille, missä on kirpputori.

 Olen täänkin reissun aikana monesti muistellut raamatun sanoja," ei saa silmä kylläänsä näkemästä, eikä korva kylläänsä kuulemastaan." Näin se on, tottahan kesä ja muutkin vuoden ajat ovat Luojan lahjaa ihmiselle ja siitä voimme olla kiitollisia.

Kuningas Daavid rukoili," käännä pois minun silmäni turhuutta katselemasta."  Tuota turhuutta riittää tänä aikana jos mistä nimestä, menet vaikka kirpparille, sitä tavaraa riittää joka paikassa. Hyvähän se on kun on tarjolla edullista tavaraa tarvitsevalle, mutta mitä me vanhat tarvitaan, ei mitään muuta kuin vähän ruokaa ja juomaa.

Ajatukset menee näihin vakavasti sairaisiin ystäviin, mitä hyötyä on rahasta ja muusta omaisuudesta, kaikki täytyy jättää tänne kun silmät sulkeutuu.  Sama koskee meitä jokaista, jokaisen päivät päättyvät joskus. Raamatussa on myös sanat,"ette voi palvella kahta Herraa, Jumalaa ja mammonaa." jos toista rakastaa, niin toista vihaa. Muistaisimmepa tämän ja turvaisimme yksin Vapahtajaan, siinä on ainut varma turva ja apu elonillan koittaessa. Vain hänen turvissaan on turvallista astua kuoleman virran yli.

"Itkien, sä synnyit tähän pahaan maailmaan, muut ympärilläs iloiten.

Mut elä niin, et kuolet iloiten, muut ympärilläs itkien."

tampere reissulla 028.JPG

Tällaisen suloisen seinälautasen löysin eräältä kirpparilta.