LAPSEN RUKOUS.

Katso mua. iso ihminen, niin vähän aikaa olen lapsonen.  Hetken pienen leikin palikalla, tuokion vain kodin lattialla. Nyt ottaisithan syliin, äiti, isä mua, kun täältä matalalta katson sua.  Mä juuri yllän sua jalkas taipeisiin.   OI  KATSOTHAN  SÄ SILMIIN   ANOVIIN.

Oi katsothan mua, iso ihminen,  sen autuushetken syömmees kätkien, kun vielä jaloissasi taapertain sun rakkauttas, turvaas etsin vain. On ilta, paina kiinni nappi telkkarin ! Nyt sylis lämpöä niin kaipaisin.   Sano mulle joku hellä sana. NIIN; KUKA OIS MULLE JUMALANA?

 Kun synkkä yö taas kohta yllättää, mä silloin hiukan pelkään pimeää.   Niin yksinäinen lapsen huone on, maailmankuvani niin turvaton.  Kun telkkarissa lyödään, tapetaan ja pientä lasta kovin kiusataan. Tuon kaiken näen selkäs takaa peläten  JA VAIVUN UNEEN YKSIN ITKIEN.

 Oi, äiti, isä, olen joskus onneton. Sun sylissäsi pelko poissa on.  Vielä anna mulle pieni hetki tässä ja hoivaa sylissäsi lämpimässä.  Älä kiireinesi riennä luotain pois, sun luonas turvallisin olla ois. Tyynnyttele vielä lastas rakastain,  OLE HETKI LAPSES ÄITI; ISÄ VAIN.

 

  Tämä koskettava runo oli aikoinaan paikallis lehdessä, kysyin silloin kirjoittajalta luvan saako sen lähettää erääseen toiseen lehteen, mutta se jäi lähettämättä. Laitan sen nyt tähän kaikkien luettavaksi.1934763.jpg