Niin alkoi kesäkuu ja ilmakin muuttui aika kesäiseksi. Tänään on ollut oikein aurinkoinen ja lämmin päivä, olin jonkin verran päivällä ulkona poijaan lasten kanssa. Poika meni aamulla kylvämään vainioitaan muutamaksi tunniksi ja toi lapset hoitoon.

 Ihan mukavasti siinä muutama tunti vierähti, monenlaista ehdittiin touhuta, laitettiin ruokaakin ja jopa lettuja jälkkäriksi. Sitten isänsä haki lapset ja menivät äitiä ja vauvaa hakemaan laitokselta kotiin.  Emme vielään syöksyneet katsomaan, täytyy ensin se rinkilä leipoo ja sitten.

Meinasipa tärkein unohtua, naapuri laski eilen karjansa laitumelle tuohon tienvarteen ja niitä käytiin kaksi kertaa katsomassa. Sekin on jo lapsille mieleistä katseltavaa kun ei niitä edes täällä maaseudulla juuri näe. Lypsykarjat ovat harvassa  ja ne mitä on ovat niin isija että ei karjaa ulos lasketa.

Päivän päätteeksi laitoimme perunan siemenet maahan, on se hyvä kun systeri muutti tuohon parinkilometrin  päähän  niin sitä voi aina tarpeen tullen hätyyttää apuun. Saatiin perunat peltoon sitten tuli  kahvivieraita, että sellainen päivä.  Kävi siinä toinenkin poika, poikansa kanssa pikaisesti pyörähtään.

Toisina päivinä on liikettä, toisina ei.