jukossa 007.JPG

Eilistä päivää ja tätäkin päivää. Eilen pidettiin porukan kesken talkoopäivää  siivoamalla vanhaa sukuni taloa, joka on meidän nimissä vielä. Tämä toinen tyttäristämme sitä laittaa "loma-asunnokseen" kunnostaa vanhan hirsisen asuinrakennuksen. Kaikki piharakennukset olivat täynnä meidän keräämää roinaa ja heinä-ja olkipaaleja. Huonekalut kostuneita ja homeisia, joita traktorilla ajeltiin nuotioon. Tuntikausia siinä nuotio savusi, meni kalusteet pienempään tilaan.

Pihassa oli vanhan asuinrakennuksen hirsikehikkoa jäljellä, jonka miehet sahasivat pätkiksi ja nuoret pojat olivat reippaita ja nakkoivat ne traktorin lavalle. Siinä sai synttärisankari kuorman kuivaa polttopuuta.

jukossa 018.JPG

Ettei elämä olisi tullut liian raskaaksi pienimmille, käytiin välillä eväsretkellä isonkuusen luona. Lapsuudessani tuo kuusi oli nimeltään "isokuusi" sen juurella leikittiin ja monet kiipesivät sinne latvaan katsomaan maailmaa, sinne näkyi useampi kirkontorni.  Kovasti on ajansaatossa alimmat oksat jo kuivuneet, mutta komee se on silti.

Laskeskelin että meitä talkoolaisia oli 33 ja siihen kolme vierailijaa, yksi jopa Helsingistä saakka ja ruoka ja kahvihuollossa kaksi henkee. Ennen oli sellainenkin sanonta;"kyllä se sakki salavaa, jos se syöki." Paljon sai porukka näkyvää aikaan.

Retko 001.JPG

Tämä kuva ei liity talakoisiin, kävin omaan keskuspesään tulet laittaan vaan ei meinannut mahtuu kärryjen kanssa puita hakemaan, on siinä papalla melkoinen työmaa liiterin luona, puita monessa kasassa ja kasan vieressä.