Näin on Marraskuu jo hyvällä alulla ja Pyhäinpäivä alkaa olla takan päin.  Kuka meistä muisti päivän oikean aiheen ja vietti sitä siinä hengessä. Kuinka moni meni mailmallisen halloveenin kelkkaan, moni meni. Kaikella tuollaisella hullutuksella yritetään kitkeä ihmisten mielistä pois, kaikki vakavampi asia ja ajattelu. Mennään ja riehutaan, kuten sanotaan, kuin viimeistä päivää.
Mikä surullista, että uskovaisen nimeä kantavatkin ihmiset menevät mukaan kaikkeen pakanalliseen menoon, kuten Laestadius saarnoissaan usein sanoo, "ollaan jumaliset kirkossa ja jumalattomat kirkon takana."  Luthet puhuu pyhistä ihmisistä, että voi olla pyhä, hyvä ihminen olematta silti Kristitty.
Kävimme tänään Luther säätiön messussa, meitä oli koolla noin kolmekymmentä henkeä, veisaamassa ja kuulemassa Jumalan sanaa.  Nauttimassa ehtoollista, ei varmaan kukaan itseään voi pyhäksi ja hurskaaksi kehua, ei kiittää niin kuin fariseus, että on parempi, kuin tuo bublikaani. Jumalan sana näyttää todeksi synnin ja ihmisen raadollisuuden, vain Jeesuksen ristin kuoleman kautta, syntien sovittajan kautta meillä on mahdollisuus päästä kerran pyhien joukkoon. Siinä toivossa siis matkaa teemme, että perille pääsisimme, siihen valkopukuisten joukkoon johon monet rakkaat jo ovat, toivomme mukaan siirtyneet.

Oi Jeesus kiitos nimellesi sun, Kun pyhilles soit levon siunatun Ja rauhan jälkeen tuskan taistelun
Halleluja, halleluja, Halleluja
Sä voima olit heidän taistossaan Ja kallio, kun riehui myrskyt maan, Sä yössä olit valkeuutenain, Hallelujaa....

Suo pyhäis tietä meidän noudattaa, Suo ettei taisto uupumahan saa.Suo voiton kruunu meidän saavuttaa, Hall....

Oi, yhteys, sä kaikkein pyhien, Me vaivassa, he maassa autuuden Herrassa yhdymme me yhtehen, Hall..

Jo tänne tuskahan ja vaivahan, Soi kaukaa voittovirsi taivahan,Mi antaa meille voiman voittoisan. Hall..

Uus koittaa päivä suuri, loistava, Kun Herra saapuu kirkkaudessa, Ja pyhät yhtyy, pyhiin taivaassa. Hall..

Ja valtamerten ääriltä ja maan, He käyvät juhlaan arvaamattomaan, Soi Jumalalle Kiitos ainiaan. Hall..