004.JPG

Sateisen harmaata sunnuntai-iltaa vaan, niin se ukkosen jyrähdys katkaisi tämän jutun vaan otetaan uusiksi. Kovin vaihtelevia ovat ilmat olleet, vuoroin sataa, vuoroin paistaa, näin myös tänään. Eilen tässä pyöri porukkaa iso joukko taas mummoa vanhantamassa, yksi vuosi on jälleen takanapäin.

 Papan synttäreiltä jäi täytekakku pakkaseen, sen eilen sulasin ja se tulikin syötyä. Tänään tuli esikoinen miehensä kanssa käymään, poikkesi yksi pojistakin työreissullaan kahvilla ja syömässä. niin rustasin tuollaisen mansikka-vadelma tortun kun oli komerossa kaupasta ostettu pohja. Ne ovat muuten kätevä hätävara.

Tottakait ne perunat kuuluu aina päivään, oli arki tai juhla, eilen tein muusin ja tänään kokoperunat  lisukkeineen. Perunat ovatkin kasvaneet oikein hyvin, ovat sileitä ja sieviä, hyvä kuoria.  Jospa ne säästyisi rutolta ja muulta tuholta.

Olen tuossa laitellut jo muutaman kuvan syksyn lapassadosta, löysin kirpparilta edulliseen hintaan huopanen lankoja niin olen niistä lapasia kutonut pieniin käsiin. En ole näitä huovuttanut vaan saa käyttö tehdä sen homman. Eräs ystäväni sanoo tekevänsä noin. KOkeillaan.  Pitihän sitä seiskaveikkaakin käydä ostamassa ja aloittaa sukkakudin, että silleen vanhat vinkeet.