Näin ne päivät kuluu, "aika menee rvellessa, päivä päätä käännellessä," sanoivat ennen, tilanteessa kun ei mistään tuntunut tulevan mitään.  Viikko enää aikaa jouluun, eilen aloitin kyökin siivousta eikä ole helppoa. Ennestään jo rasvaa ja pölyä ja siihen kun hellanpurkamisen aiheuttama valtava pöly on tarttunut,  niin peseppä pois. Joka purkki ja purnukka on pestävä.

Ei meiltä hellaa pois hävitetä, mutta se on ollut alunpitäen vähän epäonnistunut tekele, niin ostettiin hella siihen laitettavaksi. Vaan oisin minä kyllä sen homman tehnyt tammikuun pakkasilla eikä joulun alus viikolla, tietysti se on sit tehty, mikä tehty vaan on vähän ottanut päähän. Täytyy lähteä jatkamaan pesemisiä, saisi sen verran siivottua, että vois ajatella leipomistakin. 

Lahjatkin on vielä kaikki käärimättä, pitääkö laittaa  pappa tontuksi paketeita rustaamaan.  Taidanpa kuitenkin sen asian itse hoitaa.

 Mutta nyt on tosi kiva ilma ulkona, mittari näyttää lämpöasteita, lumet ovat katoilta pudonneet, toivottavasti jäähtyy niin, ettei kaikki lumet sula vaan saatais nauttia valkoisesta joulusta. Aika liukasta on paikoin, toivottavasti isot tiet ovat sulat, tyttären poika Helsingistä aikoi lähtä tänään ajeleen pohjoista kohti, turvallista matkaa hänelle, ehkä illalla nähdään.

Kaiken työn ja touhun keskelle, toivon kuitenkin itselle ja muille  joulun iloa ja rauhaa. Nautitaan yhdessä olosta, kun siihen on mahdollisuus.