Näin on , harmaata ja sateista, mutta yritän itseäni kannustaa jotain tekemään. Laitoin tuossa ensiksi Omenapiirakan uuniin, jos vaikka viikonlopun aikana joku piipahtaa kylässä. Itse olen aikalailla "pullan" syönnin lopettanut, kun se tuo paino pakkaa nousemaan ja viisaat saarnaa sen vaarallisuudesta. No totta toinen puoli, onhan nuo sokeriarvot pysyneet kurissa, kun vähensin sokerin käyttöä. Meillä vaan on se ongelma kun mies on niin sokerin ja makean perään, kaikki pitää maistua makealle. No hänellä ei ole kolesteroli, sokeri eikä verenpaine ongelmia, painoa tosin on liikaa.

  Seraavaksi pitäis ottaa imuri käyttöön, kun ei näin märällä kelillä voi ulos mattoja viedä. Sehän oli ennen se malli, että joka lauantai piti viedä matot sun muut ulos tuulettumaan, pestiin lattiat ja tuolit sun muut esineet.  No olihan se aika toinen kun oli väkeä paljon sotkemassa, ja myös siivoomassa, nyt kun kahdestaan pyöritään ei jaksa siivoomisella ressata itseään, tekee silloin kun huvittaa, olipa se lauantai tai maanantai.

 Kahvipusseja tuossa olen leikkonut ja availlut, kun ehtis aloittaa korien teon, vaan on mennyt aikaa puolukan perkauksessa, pappa poimii kyntöjen lomassa, nyt on hautumassa kolmessa ämpärissä tuoremehua, viinihapon kera, on tosi hyvää, nekin tykkää siitä jotka eivät puolukka höyrymehusta pidä. Puolukka survos on sitten se, joka sopii moneen käyttöön, piirakkaan, rahkaan, soppaan puuroihin ja parasta sellaisenaan sopivasti sokeroituna.

   Jokohan se piirakka on paistunut.  Hyvää viikonloppua kaikille.