Kuuntelimme Tuomiosunnuntain  Jumalanpalveluksen  Haminan, Marian kirkosta, niin palasi ajatukseni kymmenenvuoden takaisiin  Suomen Lähetysseuran kesäjuhliin, jotka olivat Haminassa.

Sunnuntaina  oli useammassakin kirkossa  messu, mutta Johaksenkirkko veti väkeä kirkon täydeltä seisomapaikkoja ja pihaa myöten.

artturin%20031%20P%C3%A4iv%C3%B6%20Parvi

Vetonaula oli tämä, lähetystyön veteraani, ja päivän saarnan pitäjä, PÄIVÖ  PARVIAINEN.  Ei Hän enää "saarnannut"  saarnastuolista, vaan idtui tuolissa  kansan edessä.  Siinä hän istui ja kertoili elämästään lähetyskentillä  , Jumalan avusta ja johdatuksesta.  Puhetta riitti ja riitti  kunnes tuli virkaveli sakastista ja kumartui hänen vierelleen ja niin laittoivat pisteen puheelle.  Hän muuten täytti 100 vuotta  sillä alkaneella viikolla ja on sen jälkeen päässyt Herransa lepoon.

Ehtoollisen vietto otti oman aikansa, joten messu kesti kolmetuntia.

artturin%20083%20P%C3%A4iv%C3%B6%20Parvi

En yleensä julkaise sivuillani vieraiden kuvia, mutta teen pokkeuksen. En tunne, enkä tiedä tämän henkilön tarinaa, Mutta hän tuli siihen RUK: in pihanlaitaan  tavaroineen istumaan ja odotti väkeä tulevaksi kirkosta.   Kun tulimme ja kerroimme olevamme kirkosta tulossa hän oikein pitkään sanojaan venyttäen toisti, " Ei voi Jumalanpalvelus kestää  kolmea tuntia!"

Olimme suunnitelleet reissun  Kylväjän kesäpäiville, jotka oli viikkoa nyöhemmin, mutta kun ei seurakunnasta ollut halukkaita  menijöitä Lähetysjuhlille, niin lupauduimme menemään ja tarkoitus oli kuluttaa aikaa ja mennä Kylväjän juhlille mutta toisin kävi, Juhlat jäi käymättä , kun tulimme kotiin.